【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (53) 戇鳩田!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
連你都鬧
想話兒登暫時未喺ig蒲頭真咪真係避開今晚風頭火勢
班人係咪古墓出嚟
今時今日仲有咁on9嘅思想
遲啲得閒都想重溫一次
諗緊點樣撲火好
嗚鳴 唔敢睇今日個集,寧願等埋大結局先一次過睇,唔想每日睇完都傷心咁耐
應該要出嚟放登神糖
但我而家食唔落
edan演到下?你而家jm9姐嘅感覺
拎個水桶喺門口倒水 然後大嗌水浸
避左仲慘
登神同田牧都唔甜觀眾會死
但係牙牧完全冇同佢講自己嬲咩唔開心咩喎 拍拖係要溝通架大佬 仲要田田a0 又第一次同男人拍拖 冇人提冇人講仲要佢咁蠢鬼知咩 最重要嘅溝通都冇 分手都唔講咩事 連自己衰咩都唔知 勁慘喎
仲喊緊 食唔落
因為田田邊個都唔鐘意 所以做到零曖昧
田係一個on9 嘅A0 仔
而我覺得佢on9 同優柔寡斷性格係其中令到佢27 歲都仲係A0 嘅原因

加上自覺鍾意大波妹廿幾年
突然發現自己原來都會對non-大波妹心動
係需要時間適應

我會理解為 田唔肯定自己原來係鍾意男人 定 咁啱鍾意嘅人係男人
所以會表現出唔嗲唔吊
唔係對牧抗拒 但有時又會因為世俗眼光而介意太親密啲行為
再加上田啲優柔寡斷性格, 令人覺得田一雄真係好仆街

不過其實都有慢慢睇得出重視牙牧
但本身份人低能又無感情經驗, 所以表達唔到自己感情

例如佢覺得牙牧認為自己唔做家務係缺點, 所以要分手
所以就一輪咀話改, 會洗衫執屋煮早餐, 希望挽回牙牧
係我哋眼中當然覺得仆街田當牧係工人
但係田心中可能只係想掉返轉做照顧者嘅角色

鍾意小朋友呢點
其實田無同牧討論過呢方面嘅話題
買衫畀姨甥女呢啲只係好平常啲事
不過係牧呢個感情纖細嘅人身上就會變成兩個人長遠走落去可能會面對嘅問題

至於攬梓芊, 我覺得佢單純係安慰一個朋友, 當刻無諗太多
唔係想hurt 到牧

其實我覺得田牧兩個人坦誠地deep talk一次會化解好多不必要嘅誤會
作為雀屎,想同佢講⋯
「走呀ching,呢到我哋都幫你頂唔到啦!」
識做....潛水先啦 一出現俾人shame shame shame
呢套野奶共奶得太緊要
真心睇唔落去
日版田中圭演技大爆發
塊面喊到紅晒
嗰下好清楚佢真係好鍾意阿牧
佢應該上緊連登睇緊我地屌阿田然後諗緊點樣安撚我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞