【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (53) 戇鳩田!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好撚sad啊
分咗手 啊田掛住佢只可以望住條手繩
我睇暖男爸爸都有喊過
但今次個心係痛更加更加多
但牙牧嘅情感太纖細啦⋯⋯
太為人著想,又好易無安全感
而牙田就係啲神經粗嘅人
本身會一齊都舖得唔夠好
到牙田未消化好就話要分手
佢分咗手都唔知衰乜就知啦
其實呢樣真 由一個直男到接受自己係鍾意男已經好難
所以佢唔討厭阿牧對佢做親密行為已經係一種變相既「鍾意」
又唔係個個都一定要顯露得好愛好sweet既行為先叫鍾意既
不過阿田情商係真係低
見到佢啲眼淚滴落嚟
我喊到癲左
一樣比人奪愛 睇返m記個大姜的愛冇咁嬲牧b
牧b值得更好
係..... 睇埋教主個ig又喊過
而家不可愛教主單曲循環中
https://www.instagram.com/p/CRRPA8RgkqN/?utm_source=ig_web_copy_link

每次拍喊戲之前,牧B就好似咁戴住個耳機,自己一個企埋一邊醞釀情緒。點解齋企都可以咁有魅力?今晚又有虐心戲喇💔
我睇日版睇到呢part
暫停咗屌咗一輪編劇先再睇返
春田田成日半推半就咁應承人 人設非常唔討好
起身開房門 落寞無奈都做到

edan呢段時間ig潛下水先...啦 風頭火勢
我都覺得田已經盡咗力
同A0拍拖就係好似幫人訓練一個男朋友完全體出嚟咁
係咁伏 牧B
Edan d戲屎到
一路睇一路恥笑
Cut走梓芊同牙田上個禮拜個啲
青梅竹馬黎
我覺得攬下好正常
而且本身田係個呆鈍嘅人
Well said
其實咁樣編排 都可以令啲人思考下「恐同」呢個問題
仆街田由初初認定自己鐘意大波異性,到後來轉基開始介意世俗目光
搞到牧牧每次想同佢close啲,佢都話「咁唔係幾好」
之後因為明星單嘢,明白唔洗理人點睇,但本能反應上都仲未完全接受自己轉咗基
例如兩次牧牧咀埋去佢反應都係「痴線㗎」

即使係咁,
由仆街田終於肯公開關係,喺台灣拒絕KK,到今集為咗得到外父認同幫佢擦背,又主動攬牧牧
都睇得出仆街田唔係當牧牧係工人

再對比第一次阿牧走,仆街田沖完涼先追出去,仲係咁話自己乜都唔知,淨係知自己需要佢
而今次即刻明明確確話唔要分手,甚至會努力討好外父
都好婉轉地帶出仆街田真係當咗牧牧係男朋友

奈何仆街田真係太仆街,冇好好珍惜牧牧
係日本播之前剪走田芊bg劇情啦 好老實講可有可無
屌同感
隨時多過阿牧 kk darren加埋
我早過佢喊,佢叫阿田摺衫個氣氛我已經眼濕濕。
Cut走呢part 加返牧田同住生活 或者一齊出下街 已經好好多 同埋至少都要痛一幕係打茄輪啦
咁暖男大排檔嗰幕我喊得癲好多
除咗斬死個男人
仲會斬死埋個女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞