【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (53) 戇鳩田!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
al個ig post出咗半個鍾已經有55000 like
CLS劇情
德尾只係想寫套BL劇來呃人
正仆街
睇完今集真係覺得唔知點,bg嗰度都算,最奇怪係田同牧成家人食飯,無啦啦話佢家姐咁正,之後田牧分手喺度整色整水搞到好似唔想冇人同佢一齊而挽留佢,另外田芉又係斷得好怪明明兩個人好有感覺,田係有諗住錫芊,佢哋兩個係互相鍾意又忽然間斷咗。明明主角係田牧呀唔甜都要寫多啲la

牧b
呢度係99唔係TVB
ViuTV係準時00/30入節目,TVB先係明明話2130但2133先入

之後仲有播預告同廣告,所以唔會做到00/30
So far睇返大叔同其他劇集最後都係每集44-46分鐘(不過大叔就包咗彩蛋)
所以都算正常時間
梓芊的愛
老實講 阿田應該扯唔起 錫都咁驚
食屎啦八婆

鄭中基演得好好
好嘅演員能夠帶動觀眾情緒
日版睇梓芊好似唔會覺得佢好似港版咁八婆
西裝牧世一
阿牧掛住阿田都只可以望住條手繩
但我覺得田田唔係刻意 佢係自己蠢得制仲要a0 sense唔到拍拖唔應該咁做咁蠢你估佢想架咩仍然係真誠善良嘅田田 但就無端端被分手又唔知自己做錯咩 都好撚慘架都唔係好仆街姐
再加埋首我代你哭
係好人朋友嘅感覺冇乜戀愛感覺
如果asha喊得勁d成件事會自然d
依家感覺係梓芊好平靜但傻仔田就好心痛
田田同梓芊想kiss嗰幕一定要cut
無賴喊到顛
其實我覺得edan個表情
比起田中圭更加似係一種友誼上嘅心痛
果陣日版田中圭個表情真係好易令人誤會佢鍾意小千
但係edan做得出果種零曖昧嘅感覺
雖然呀牧睇唔到
A0唔係藉口我夠A0啦,我都知如果有左伴侶就唔應該同非親屬關係的人過於親密。仲要條女啱啱先講完鍾意自己呢d唔係冇sense,係想左右逢源
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞