台灣魔術師「硬幣神技」超能力 美國達人秀全場驚呆

297 回覆
49 Like 6 Dislike
其實呢d魔術真心唔吸引

係要成班人由頭望著你成個過程先知個魔術點勁

同埋又枱又銀仔 正常係條街都做唔到 要求太多道具

有冇d魔術係咩地方都做到 同埋少道具效果又大?

例如:用手變錢 變身份証 用隻手剪頭髮
改變天氣 等等?

之前有集好似係個黑人又係變魔術

佢用手變d糖幫班主持人落落杯野度

https://www.youtube.com/watch?v=ZTy3qG_qInU
黑人果個
幾好
成日覺得班觀眾反應好誇張

美國佬係咁,又企哂0係身好激動咁

美國佬咁樣我已經頂佢唔順
更何況支那仲要放大幾倍

所以呢d真人show我盡量唔睇,真係會睇到起哂雞皮

香港人咩未見過,睇所有表演真人show都只會邊玩手機邊hea睇
個人覺得佢其實一直都冇郁過果4個銀,因為佢無論點變,都係圍繞住原本4個銀嘅位置之外黎加銀。如果佢真係郁過果4個銀,冇理由可以移返去咁接近原始個位置,或者佢只係搵方法遮左原本個銀嘅位置,而佢移左過去嘅亦唔係"真"嘅銀。

疑點:
· 全程佢郁得最多係上面兩個銀,近鏡頭果個一次都冇郁過。
· 有卡果時佢無論點轉張卡都用返同一面黎遮住d銀
· 每張卡開始前接觸d銀果面,同佢後來表演途中接觸果面係相反
· 右上果張卡,即使轉左位後,都係用黎變走d銀;右下果張卡,即使轉左位後,都係變多d銀

但後來冇卡果度真係唔知點遮,真心勁

9upper

你究竟講咗啲咩
魔術從來都係個show
做得好睇 audience enjoy
其實已經係最好
魔術從來都係個show
做得好睇 audience enjoy
其實已經係最好

睇返cctvb咩街頭魔法王 你有enjoy過咩?
影像黎

即係點變?
係咪呢個?

https://youtu.be/ubqtb-n46Ak

最後嗰下如果個畫面唔係剪接過有冇人解釋到

好癲

同埋佢廣東話同英文都好好

亂估:d叉係事先準備嘅特殊材料,可能稍稍有熱力就會變形,所以放響手上或者用力就會變成佢想要嘅效果。

即係咩材料?
應該係張台黑色嘅材料
之前有種黑色材料可以吸到99%光
所以佢有幾層都唔會睇到個層次
睇多次片已經留意到佢張台面係完全冇反光

當佢真係有幾層,咁之後呢?
乜網友嚟,叫人上春晚,你老味D記者而家上乜鳩網

唔通上無線台慶咩
魔術既野不嬲係假,前面留言果幾個係咪on9?
係咪呢個?

https://youtu.be/ubqtb-n46Ak

最後嗰下如果個畫面唔係剪接過有冇人解釋到

好癲

同埋佢廣東話同英文都好好

嘩,咩料呀

會唔會眼球底收埋副con
然後反白眼

利伸9up

會唔會台底有炸彈,用腳引爆
其實呢d魔術真心唔吸引

係要成班人由頭望著你成個過程先知個魔術點勁

同埋又枱又銀仔 正常係條街都做唔到 要求太多道具

有冇d魔術係咩地方都做到 同埋少道具效果又大?

例如:用手變錢 變身份証 用隻手剪頭髮
改變天氣 等等?

之前有集好似係個黑人又係變魔術

佢用手變d糖幫班主持人落落杯野度

你講嗰啲仲撚無聊
俾人搵到破綻了

https://youtu.be/3tiML3htyZ0
好簡單 張枱係mon
佢練成套野好熟手計晒時 or 腳踏飛下張powerpoint之類
拎起實物只係靠手法同飛powerpoint嘅完美同秒配合

所以難位反而係有野遮果part因為要配合飛powerpoint
無野遮果時純粹揚下隻手按下一頁

又要拎嘢又要腳踏,雙手又冇衫袖藏嘢,真心唔覺得個技巧好似你地講得咁表面
俾人搵到破綻了

https://youtu.be/3tiML3htyZ0

咁佢果幾層cover做得幾好
令人睇落無掂過張枱咁
買左啲道具我呀媽都做撚到啦

解釋下道具點運作啦柒頭

解你老母
呃神騙鬼戇鳩野晒時間研究

垃圾

呢啲撚樣真係柒頭黎,冇料又要扮四條,乜柒都剩係識話其實唔難但又唔撚識弱智仔咁

現實中依d一定係成日比人笑既傻仔黎 乜都認屎認屁 到到真係問佢既時候永遠支吾以對係到獻世咁

最睇唔起佢嗰種廢人,男人之中最冇撚用嘅一種
最重要嘅關頭全部影住主持
100% monitor枱 + 接鏡

美國人都會做假?呢個唔會係連登仔嘅思維wor

解釋下道具點運作啦柒頭

解你老母
呃神騙鬼戇鳩野晒時間研究

垃圾

呢啲撚樣真係柒頭黎,冇料又要扮四條,乜柒都剩係識話其實唔難但又唔撚識弱智仔咁

現實中依d一定係成日比人笑既傻仔黎 乜都認屎認屁 到到真係問佢既時候永遠支吾以對係到獻世咁

最睇唔起佢嗰種廢人,男人之中最冇撚用嘅一種

條柒頭原來又係一隻波台劣質狗
好似話其實有5個銀 4個係枱 一個係手 用好撚純熟既手法換位
4隻牌消失個到係掉左落大肶
後尾換位係用手指彈 過去 不過要好熟
再後面花瓣到唔知
好似係

唔知就認啦,講大推癈話

咁撚勁 低一級既都係要練手速
仲要吊起衫袖,妳阿媽得件道具做撚到?
佢生個仔出黎都係7既

佢阿媽如果識魔術,應該最想變到冇生過個on9仔
結論係乜?

mon台加手法混合?

睇落似之前巴打講既唔反光布
預先排好D銀, 然後郁上面D布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞