台灣魔術師「硬幣神技」超能力 美國達人秀全場驚呆

297 回覆
49 Like 6 Dislike
雖然初頭有一下穿崩預先見到有三個硬幣
但其他野係好勁
變走D卡
夠膽唔用卡照玩硬幣魔術
最後變埋花瓣

就算有用道具
你都分唔到幾時係道具幾時係實物
等於睇電影分唔到幾時係CG幾時係實物

成個魔術最重要係後半段既創意
已值得令佢揚名國際
果幾下真得黎又好假,魔術變到好似剪接咁,我以為佢係凌空移啲幣,唔係咁樣閃

咁樣閃法太撚假
4個10元變出不一樣的人生,
我他媽的4個10元不夠買一杯珍奶。

黃小品 20小時前
果幾下真得黎又好假,魔術變到好似剪接咁,我以為佢係凌空移啲幣,唔係咁樣閃

咁樣閃法太撚假

任佢呢個魔術幾勁都好,除非現場睇啦
如果事後睇,真心好影響娛樂性
唔算係一個成功既魔術
其實呢d魔術真心唔吸引

係要成班人由頭望著你成個過程先知個魔術點勁

同埋又枱又銀仔 正常係條街都做唔到 要求太多道具

有冇d魔術係咩地方都做到 同埋少道具效果又大?

例如:用手變錢 變身份証 用隻手剪頭髮
改變天氣 等等?

之前有集好似係個黑人又係變魔術

佢用手變d糖幫班主持人落落杯野度

段片睇到全場觀眾O嘴呀

有道具唔代表個魔術差
同一個道具唔係人人可以玩到咁
依家連佢用乜道具做到呢個效果都未知

根本大部份魔術都有道具
好簡單 張枱係mon
佢練成套野好熟手計晒時 or 腳踏飛下張powerpoint之類
拎起實物只係靠手法同飛powerpoint嘅完美同秒配合

所以難位反而係有野遮果part因為要配合飛powerpoint
無野遮果時純粹揚下隻手按下一頁

等你表演四個實物銀變實物花瓣

咁樣閃法太撚假

唔算係一個成功既魔術

要睇落無破綻先得架嘛
咁樣閃法執紙皮個阿婆都知你假啦
買左啲道具我呀媽都做撚到啦

咁撚勁 低一級既都係要練手速
仲要吊起衫袖,妳阿媽得件道具做撚到?
佢生個仔出黎都係7既
會唔會其實所有野本身都無變過位,只係佢用手法放左vantablack落去遮住?
https://www.youtube.com/watch?v=DOSWHyCVX-o

就算係都好撚快

有機關用腳踩都得啦
甚至set好曬順序,一個制係咁踩已經得

我諗我已經破解到張台的機關了

你得閒學下畫野先啦
呢個魔術視覺效果好震撼

你呢個只係最舊式既硬幣魔術
台灣仔個效果再勁N倍

咁樣閃法太撚假

唔算係一個成功既魔術

要睇落無破綻先得架嘛

但閃完變番真銀
真銀再變真花瓣喔

咁樣閃法太撚假

唔算係一個成功既魔術

要睇落無破綻先得架嘛

但閃完變番真銀
真銀再變真花瓣喔

睇到佢閃果下已經搞到個魔術唔好睇啦

咁樣閃法太撚假

唔算係一個成功既魔術

要睇落無破綻先得架嘛

但閃完變番真銀
真銀再變真花瓣喔

我諗得你一個兩個覺得唔好睇,但好多人覺得好震撼,呢個魔術已經可以叫成功

咁樣閃法太撚假

唔算係一個成功既魔術

要睇落無破綻先得架嘛

但閃完變番真銀
真銀再變真花瓣喔

我諗得你一個兩個覺得唔好睇,但好多人覺得好震撼,呢個魔術已經可以叫成功

我覺得佢閃到咁假真係將成個魔術破壞晒
如果自然d會更加好睇
買左啲道具我呀媽都做撚到啦

收皮啦on9仔
好想快d有以前曚面魔術師果d咁詳細解說點做到
好癲
其實好多魔術由moon變實物出黎

不過魔術睇下就算,下下破解人都冇乜意思la
http://ent.ltn.com.tw/m/news/breakingnews/2081964

慢鏡

整返個連結得唔得

Sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞