IPO大混戰苦主區(2)

972 回覆
7 Like 4 Dislike
創勝原來今日上
蝕左咁多隻都仲可以咁高定價
市場真係好多賭仔
或者呢堆賭仔上年賺埋好多
睇返B頭都係得139個人中伏,
整個B組都唔夠200個人,應該都係勇者多
隻東莞農商原來今朝係俾機會年輕人
呢隻野都痴線
由6.5 彈番上8.25 收巿
微醫有無人有興趣
微醫摺埋唔上啦
已經有一段時間無抽IPO
近來抽親都死寧願唔抽
原來呢隻叫微創機械人 伏左
不過近幾個月冇隻得,唔蝕都偷笑
輸左幾鑊, 閉關幾個月,準備出山。
微創機械人大家點睇
呢隻都算多人抽
應該最後一日先落飛
雍禾醫療2279今日招股 一手入場費7979.6元

雍禾醫療 (新上市編號:02279) 今日(12月1日)起招股,全球發售9442.4萬股,招股價為15.8元,集資14.92億元,一手500股,入場費7979.6元。雍禾醫療將於12月6日截止招股,12月13日掛牌,摩根士丹利及中金為聯席保薦人。

公司是次招股引入10名基石投資者,合共認購9700萬美元,佔超額配售權行使前發行規模的50.64%。當中,開城資本認購2000萬美元,易方達、IDG資本、Hudson Bay、清池資本、禮來亞洲、WT Capital分別認購1000萬美元,常春藤資產管理認購700萬美元。

雍禾醫療創始人兼首席執行官張玉表示,未來中國消費者在醫學級別的毛髮養護需求將非常大,因此公司目前在一線城市的業務正在轉型,由原本的植髮醫療機構,向綜合毛髮醫院轉型,未來植髮只是毛髮醫院的一個科室。

雍禾醫療專注提供毛髮醫療服務,包括植髮醫療、醫療養固、常規養護以及其他配套服務。若按2020年服務產生收入計算,雍禾醫療在中國植髮醫療服務及醫療養固服務市場的市佔率分別為10.5%以及4.3%,為該兩個市場中最大的中國企業。
咁既氣氛仲抽
微創執左幾十個既人無同你講啫
現金抽50手 解下手癮
唔抽植髮,必定脫髮
有冇微博苦主
利申冇抽
2手植髮 希望唔使蝕
20中1, 希望唔洗輸
睇住12,13,14 入唔到
入到已經15.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞