自己起VPN server 討論

240 回覆
16 Like 30 Dislike
VPS自己起就無呢個問題既
你估vps公司就無log? 如果你vps security未set 好,會好多時俾老翻網站jam你IP,有時無啦啦俾人停左,vps公司講你俾人告侵權,要你同對家律師解釋,所以起web proxy時都要小心set 好野未

所以VPN over VPN 咪就係解決拆開佢個 log

VPN1 嘅公司知你 IP,但唔知你上咩網 ,淨係知你駁去 VPN2

VPN2 嘅公司知你上咩網,但唔知你來源 IP,只知你由 VPN1 嗰邊駁過嚟

至於你話驚俾人偷資料,咁就算用左 VPN,你上網本身都會用返HTTPS 加密吧?
godaddy domain privacy要收錢垃撚圾
咁點呢?
保護私隱都唔洗錢

請問閣下用乜呢?
得罪講句咁多間registrar入面godaddy都算最垃圾嗰啲嚟

利申用namecheap,免費domain privacy
可能我語氣重咗少少
我向你道個歉先
連登就算屌錯人老母都唔洗道歉架
下 你無錯喎
又要搵code想平 又要用要加錢買嘅godaddy
真係on9仔先用godaddy
V2ray 自己set ?
其實好似無乜用
可能想平 年年買首年特價domain掛
不過自從出左數字xyz 都無咩必要
好似當普通加密連線咁樣用。。。。
我用免費dynamic dns已經好夠
加埋lets encrypt拎免費Cert

用github account就開到subdomain, 全程唔洗電話號碼/信用卡

但係佢淨係可以set DNS A record同TXT Record, 開唔到email aerver
CA簽certificate一定要跟domain
冇certificate用唔到https
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞