[7月新番][漫畫/web/文庫] 現實主義勇者的王國重建記 (建國系異世界)

484 回覆
14 Like 5 Dislike
動畫skip撚到痴線
難d
卡邁因成個on9仔咁
打一打就認輸都唔知打黎做咩

d音效都好神奇
人哋引啲貪官出嚟一網打盡,目的都達成咗仲打咩同埋佢本身都冇諗住反男主
呢個世界居然有奴隸頸圈
你覺得呢個原因說服到你咪ok囉
尤其紅龍仲要插隻腳落黎,仲話做咗成百年三公
設定突然間加個咩項圈出黎
正常3公一早叫晒自己下屬戴晒啦
點會比你效忠其他人
紅龍同獅子正常點都要死,話哂內戰主謀
加個頸圈就唔洗處決住
跟住只要黎個戴罪立功又無事lu
以佢地個性格 戴左都會自殺啦
唔知做緊咩其實
想問係咪跳左好多
最後一次過講晒發生咩事
你睇緊動畫咋你估你睇緊三國演義呀?
講埋比你知佢本身就唔諗住開戰 只係要班貴族有叛國罪 等相馬可以名正言順收佢地皮 你都仲有得係呢個位度嘈 做乜啫你
因為都冇講到班貪官影響力幾大,對國家危險有幾大
需要到內亂同勾結外敵入侵呢個咁危險既方法先可以解決到佢地

搞到好似為咗搞一班睇落「有冇都唔會影響到男主發展」既貪官,付出陸空兩軍司令條命+內亂造成既人命,代價會唔會太大呢
而"可以趁機打埋敵國"呢個想法
今集睇落 獅子根本就冇諗過
成場內戰得紅龍做左真心膠
紅龍唔似知獅子想做咩,自己走去送頭,係佢on9
至於你話勾結外敵就唔係啦,只係敵國趁火打劫啫
男主個國家缺錢同資源,整走啲貪官對國家有幫助都好正常,不過我都承認獅子未必需要做到咁極端
點解?
俾人賣左去做肉便器?
獅子只有愛國心冇腦
係好彩國王係男主
佢咁搞法如果另外兩公都跟佢玩
正常得3個結果,一係三公都叛國罪要死
剩返D兵服唔服國王,唔服就內亂
服都未必有咁好既將領
第二就係真係俾佢地打嬴左捉返前任國王出黎做
但成個國家已經元氣大傷
第三就係敵國襯你內亂打柒你(呢個係現況)
不過就算係一/二既情況都一樣可以接落敵國入侵到
獅子仲要事前唔同國王/三公秘密會談講左先
預先講定到時可以同國民講獅子係配合國王引出叛賊既
咁樣解決件事先合理
所以呢篇好明顯係搵戲黎做突顯主角幾撚醒
不過用隻船引龍騎兵出黎再攻入城點樣係幾有創意
你碌野咁射法人地就算唸到你策略
都冇可能唔理你,焗住要出去打
唔係城都炸撚爆你
其實去到第四卷小說有解釋點解獅子王要咁做,佢其實唔係無腦
輕小說改篇通病黎
近年我睇呢類真係得re 0個team係完全理解曬成個小說知道要點講故仔先好睇
真正做到完全帶曬小說內容出黎又唔會令睇果班睇到1999,呢點堅難,十套都唔知有無一套做到
暫時現實主義個講故唔算得上好差,至少比蜘蛛子好得多
但節奏依然好有問題,該詳細果d就飛得勁快,日常唔多重要既就花勁多時間去講
每晚一個老婆,排更個侍從一晚都唔畀佢抖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞