維他奶已跪

358 回覆
1978 Like 119 Dislike
梁烈士英魂不朽 民主星火不滅
只有真正反共嘅 侵侵回歸先有得打
譴責埋班大陸人都唔方收貨架啦
其實維他奶根本唔駛理
如果唔出貨畀班撚樣
睇死佢地唅返你轉頭都得
已經企得好硬啦
理撚得班低賤種咩,望下Nike,咪又係買
本身個聲明都係陳述事實 好得體

佢地唔通要間公司出聲明屌鳩個死左既員工先收貨咩
搞撚笑
你睇下人地邊個市場賺錢先啦好心
維他奶唔係跪唔跪既問題。

跪就梗,而且會好似屈臣氏、怡和同匯豐呢啲中共眼中出生成分唔好既企業一樣,最終會跪得好核突。

原因係商界既文革已經開始緊。
撚狗到 完全冇提義士既野喎
佢本身都無表態,前後兩篇都係講啲大路野
一個政府嘅聲明其實就係要咁樣 好似777咁單單打打 只會有愈來愈多類似情況出現
屌 我唔係咁睇 中共D左毒一定用出生論原罪沒收資產
根本遲早成個香港商業都爛哂
真, 冇話反對暴力 好un耳已經收貨
始終要有步驟,而且黨未必想承受一下子沒收資產既政治代價。
所以要先令你本地企業自我毀滅先,例如要逼你本地企業割捨黃絲Market,令你冇咗一部分生意,然後你令你自己surrender,掏空哂就會當你condom
基本上就係一種人民鬥人民既手法
中國內地和香港
聽日買幾排麥精飲下先
劇本我已經睇到 外資走哂資撤哂外籍人士 你班自由民要走走得差唔多
就準備Ceasar Act 式制裁, 直接ban 港元 swift +凍結金管局在美聯儲戶口美金 咁中共經濟就玩Q完
Nike 而家專奶中國袋底
反觀維他奶係中國咁多廠都冇落井下石,都算好好了
係咪依國安法,全力支持三萬隻落去搵閻羅王要人協助調查咋。
根本唔係間唔中支持下
唔撚買
罷買維他奶
兩邊不是人
根本就係7頭匯豐
維他奶:屌你班藍屍玩分化想賺下黃絲錢都唔撚俾
無諗過將維他上色
只係有啲驚訝對支那嚟講咁敏感嘅話題
仲可以做到一間上市公司本應該有嘅嘢
本身就小插曲都改變唔到話特登去飲/唔飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞