熱普城、本民青、本土派 全部入黎

118 回覆
52 Like 18 Dislike
天無二日民無二主,依家咁多個字頭各自為政邊有得搞,就算玩大聯合,邊個做聯軍主帥先?如果按照歷史軌跡,依家唯有等本土毛澤東橫空出世,徹底鬥垮其他山頭定於一尊,先至有條件團結群眾喺一面旗幟之下去同共產黨鬥

都未做大個餅,點分餅?
個餅做大左,到時民心歸邊度咪邊個分大塊D,差唔多咪打和 super囉

政治鬥爭似行軍打仗多過營商,做生意都可以話有多啲同行一齊做大個餅良性競爭互惠互利、大家有錢齊齊搵,但行軍打仗必須通盤策劃、統一軍令做到令行禁止,先至可以發揮最大力量;歷史上由各個差唔多咁高咁大嘅勢力組成聯軍去對抗一個大敵,其實多數都會收皮,因為大家同床異夢、各有心思,面對逆境就想保存實力比友軍去頂、面對順境分贓唔勻就隨時打死人,十字軍東征如是、蒙古西征嘅歐洲聯軍如是、民國軍閥亦如是;歷史教訓,人性如此

true 但我寧願真係試下和解將香港從水深火熱中救出先再慢慢搞,好過依家比敵人㩒住打都仲要内鬥先

一個心胸咁窄,上黎叫人大和解既光環,同時又口出惡言用左十幾個名詞去屌唔支持大和解既同陣營(本土派)支持者,理虧就當人地有心挑戰你,人地黎搞事,咁既人會做到大事?笑死我

莫講話你由雨傘時期好勇躍參與既點都會同一兩個組織有少少接觸,要討論一定有地方但唔係連登呢D公開過公廁既地方囉,今時今日當連登係傾咩大行動大方針既地方,九成係得班未見過人既鍵戰係網上面互相扮大佬,真係人唔笑狗都吠
點解我淨係覆某D回覆呢,因為有D回覆如果我只會引起筆戰或者無限輪迴同一個點,而且我少上連登,只係覆一D就算啦

連登二宇一出已證明你係熱狗

post已完
五毛/小朋友?

諒你都唔敢話我係五毛

一個妄想可以將本民青熱普城團結既人話我係小朋友,真係可悲

你咩名?熱城未開毓民拖之前都話有個大佬可能可以聚返班人

依家熱城開鳩埋毓民拖,你係咩人可以有咁既力量大團結?

依家唔係班支持者唔團結呀,戇鳩

你上網碌一轉睇下依家發生緊咩事啦!

你睇下黃洋達同陳雲依家做緊乜撚野啦!

你唔去屌D搞分化既首領,係度屌D濕鳩連登仔,人唔笑狗都吠

定係係你心目中,陳雲黃洋達冇攻擊過同路人呀?冇份係度互屌呀?你答我呀,你敢唔敢答一句?
天無二日民無二主,依家咁多個字頭各自為政邊有得搞,就算玩大聯合,邊個做聯軍主帥先?如果按照歷史軌跡,依家唯有等本土毛澤東橫空出世,徹底鬥垮其他山頭定於一尊,先至有條件團結群眾喺一面旗幟之下去同共產黨鬥

都未做大個餅,點分餅?
個餅做大左,到時民心歸邊度咪邊個分大塊D,差唔多咪打和 super囉

政治鬥爭似行軍打仗多過營商,做生意都可以話有多啲同行一齊做大個餅良性競爭互惠互利、大家有錢齊齊搵,但行軍打仗必須通盤策劃、統一軍令做到令行禁止,先至可以發揮最大力量;歷史上由各個差唔多咁高咁大嘅勢力組成聯軍去對抗一個大敵,其實多數都會收皮,因為大家同床異夢、各有心思,面對逆境就想保存實力比友軍去頂、面對順境分贓唔勻就隨時打死人,十字軍東征如是、蒙古西征嘅歐洲聯軍如是、民國軍閥亦如是;歷史教訓,人性如此

true 但我寧願真係試下和解將香港從水深火熱中救出先再慢慢搞,好過依家比敵人㩒住打都仲要内鬥先

路線唔同、目標唔同,如何團結?正如本土派唔會同泛民團結一樣,本土派內部各個派系都好難會團結,因為大家諗嘅嘢、想做嘅嘢根本唔同;洪秀柱同吳敦義都係國民黨人,但係一個想搞三民主義統一中國、一個想繼續偏安台灣搞「台灣國民黨」,如何團結?
仲有,你睇撚下自己個標題叫咩先啦
全部入黎
全部入黎
全部入黎
仲有,你睇撚下自己個標題叫咩先啦
全部入黎
全部入黎
全部入黎

叫完人地全部入黎之後又選擇性回覆,提倡大和解既人屌鳩人地係五毛小朋友冇遠見

你唔單止冇能力,你連最基本既品格都冇

繼續扮睇我唔到呀,原來聲稱要大和解既人就係當人冇到,駁唔到就唔敢覆

唔怪得你可以係2017年5月27號叫熱普城本民青大團結啦

因為你淨係見到自己想睇既野

你見到陳雲FACEBOOK係咪白色一片,乜都冇?
大和解係有權有勢,位居高位既人講架
唔係你同我呢D小人物講
你同我呢D小人物講冇用

你妄想大和解,係你天真

你一路叫人和解,一路唔敢答我問題,係你犬儒

你聲稱本土派要大和解,但係又屌鳩人 一係五毛一係就低智商人士唔識分輕重/ 冇營養、不實際、私怨、五毛,係你霸道
垃撚圾 連覆我既勇氣都冇
點做大事

如果有人今日要出黎叫大和解

你估唔洗比人屌?

屌到你十八代山墳都變公廁呀傻仔

我講野已經算好客氣,你上高登行一轉睇下D人以前點屌本民青,依家點屌黃毓民,你連咁既接受能力都冇,咪撚妄想自己可以做大事,唔該!

都未做大個餅,點分餅?

路線唔同、目標唔同,如何團結?正如本土派唔會同泛民團結一樣,本土派內部各個派系都好難會團結,因為大家諗嘅嘢、想做嘅嘢根本唔同;洪秀柱同吳敦義都係國民黨人,但係一個想搞三民主義統一中國、一個想繼續偏安台灣搞「台灣國民黨」,如何團結?

狗急跳牆,到左危急關頭就一定會團結,但係咪係一定要到咁危急就先識呢?點解唔可以早D試下互相磨合呢?唔通真係要到某日比港共逼上梁山先肯團結要一戰定生死,定係到個日都會因為所謂嘅路線、目標唔同而拒絕團結呢?

都未做大個餅,點分餅?

狗急跳牆,到左危急關頭就一定會團結,但係咪係一定要到咁危急就先識呢?點解唔可以早D試下互相磨合呢?唔通真係要到某日比港共逼上梁山先肯團結要一戰定生死,定係到個日都會因為所謂嘅路線、目標唔同而拒絕團結呢?

HI 我想請問你係唔係支持者係連登唔再互屌,熱普城本民青就算係團結左?

呢幾個集團既首領本身有冇不和?

如果有,你會點樣化解佢地既不和?
啦我#62呢個問題真係客氣之極,你連我#62都唔敢答既,我勸你唔好再戲醜啦,縮返個柒頭返去啦

如果你要扮BLOCK左我,咁恭喜你,原來大和解既支持者就係咁既水準
係唔係支持者係連登唔再互屌,熱普城本民青就算係團結左?

有冇人可以幫我問一次樓主,等樓主冇得扮睇唔到

一條問題就夠
輕輕一推
輕輕一推

係唔係支持者係連登唔再互屌,熱普城本民青就算係團結左?
有隻顛狗免費幫你推POST 你連隻顛狗既問題都唔敢答
你好冇人性呀~
得民族黨仲做緊野

點解要團結呢?而家有辦你睇啦,分裂左咁多次,勉強無幸福。而家單純講理念都有各家講法,仲可以點合作?
得民族黨仲做緊野

如果你做野既定義係指擺街站,宣傳港獨
咁本民前,學生動源,都有做緊啵

檯底野就冇人知,不過梁天琦黎緊六月會係倫敦大學國王學院、劍橋大學同多倫多大學出席研討會

https://www.eventbrite.co.uk/e/hong-kong-freedom-project-tickets-34570591570
唔同你講d無名支持者,淨講d大粒既
雙黃陳雲
天琦台偉
梁游等
邊幾個最中意屌人?
得民族黨仲做緊野

民族黨比熱狗,青城群盲粉笑係聲明黨
而且上次尖沙咀場講座搞到一鑊粥,比人笑無組織經驗。加上民族黨地區工作太少,只係學校派傳單同講座。應該把握而家社運低氣壓,可以領導出黎搞街頭抗爭、光復行動,咁會對佢地改觀。
唔同你講d無名支持者,淨講d大粒既
雙黃陳雲
天琦台偉
梁游等
邊幾個最中意屌人?

買佢唔敢答你,如果你肯答,幫我問條問題 等佢冇得扮睇唔到

「係咪網上面既支持者停止罵戰,熱普城本民青就能達至和解?」
五毛/小朋友?

諒你都唔敢話我係五毛

定係係你心目中,陳雲黃洋達冇攻擊過同路人呀?冇份係度互屌呀?你答我呀,你敢唔敢答一句?

如果你真心將班咬嚟咬去嘅人(我唔排除每個組織都有)當痴線佬狗吠你會舒服好多 可以專心做自己嘢 無謂同班人一般見識
五毛/小朋友?

諒你都唔敢話我係五毛

如果你真心將班咬嚟咬去嘅人(我唔排除每個組織都有)當痴線佬狗吠你會舒服好多 可以專心做自己嘢 無謂同班人一般見識

我唔會當佢地係狗吠,狗吠係冇娛樂性,但有D白痴仔講野係好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞