【科學】點解鐵膠全部都係男性?有冇人可以從科學角度解釋到?

182 回覆
134 Like 9 Dislike
一到啲唔係glamorous嘅嘢 就冇人嘈要男女50:50
老老柒柒若非IT狗而家搵得錢多 邊會有人嗌呢行男女歧視?
我由一出世開始就唔鍾意車
點扮鍾意都好都係唔鍾意玩玩具車
同埋細個見到槍覺得好反感
只鍾意拳頭

到而家大咗差唔多日日坐tesla保時捷
都只係叫司機車我
一啲感覺都冇,覺得唔好坐
正正常常嘅都企後面啦

唔關事的
想post only
好多男性都係潛在Gay佬
冇野了 你唔係自閉都唔係asperger 係弱智
社工可以斷症?
正如女人最鍾意為難女人
有個日本人妻youtuber都係鐵膠嚟
不過依家係同仔女拍玩具開箱片多
歐美好多鐵膠,德文有獨立一個字講鐵膠。歐美鐵膠會去鐵路模型大會玩,自己喺屋企都會玩車。况且喺youtube 上面都會搵到倫敦紐約巴黎柏林地鐵announcement ,其實大家鍾意嘅嘢都係一樣。
Asperger冇樣睇,冇得同唐氏比較。唐氏相貌同其他人唔同,只係A仔A女多數唔打扮,衣着求其(除非打扮係佢地精嗰瓣,或者佢精演戲之類,焗住要打扮)

又或者對自己打扮有特別堅持,例如一定要戴某種飾物。
而好多A仔A女到15-20歲打後,開始世俗化,外表以至行為同其他人冇乜分別
咁阿氏保加的確係自閉譜系入面其中一員。
同埋如果自閉去到好極致(以前電視見到最stereotype 嘅自閉),佢根本唔會同你講太多啦。
甚至咩屯馬線開通佢都唔想理
今日屯馬水舞間點解鐵膠唔去影相???

好難得既場面黎喎
總有例外嘅
少少更正
左膠唔會話性別定型
會話父權父權同父權
千錯萬錯都係男人嘅錯
潛意識呢啲嘢冇得呃,即係話女人真正鍾意嘅唔係安全感
成班黃皮人矮撚到
絕對控制到行為?
你肯定?
打老飛?乜黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞