【科學】點解鐵膠全部都係男性?有冇人可以從科學角度解釋到?

182 回覆
134 Like 9 Dislike
睇返屯馬開通啲新聞片,好似一個女仔都冇?
有冇人解釋到呢種獨特現象?

男人要快樂比女人容易得多 一架巴士 一架地鐵足以
根據佛洛依德學說,因為火車又長又粗,男性會將性器官潛意識投射落火車度

所以淨係男嘅先鍾意槍呀坦克呀之類

但係解釋唔到巴膠
呢班男性有咩存在價值 做鴨都冇人想屌
火車喜歡穿山洞
係屬於陰
我鐘意黑洞,係咪將女性器官投射左落去
Asperger

鍾意鐵路同巴士未必有Asperger syndrome

但有Asperger 嘅好多都鍾意交通工具,因為裏面存在規律性,但又存在少量例外。所以Asperger 好多都有自己專精嘅範疇,語文都係其中一種。

而有Asperger 嘅又以男性居多。
啲女人死要面 鐘意又唔撚出聲
確實,中意鐵道最初好大程度係因為固定路線同規律發車帶來嘅安全感
呢啲就係死左膠啲白痴理論嘅盲點,佢哋永遠唔肯承認男女有唔同,而事實就係唔同,男仔自細鍾意玩飛機火車嘭嘭槍,女仔就玩洋娃娃煮飯仔,大個咗自然巴膠鐵膠都係男性為主
女人會怕醜
男人唔會
呢班白痴仔有女人唔屌屌舊鐵
屯馬開通真的好興奮~
巴士死氣喉夠大支
男仔鐘意玩超合金 機械人模型
女仔鐘意玩Barbie 煮飯仔
左膠會話你性別定型歧視
點解咁多鐵膠咁後生就脫髮?
https://lih.kg/hnPkES
因為男人的快樂就是這樣簡單
有喎叫Railfan, 不過歐美係阿叔多

無人肯定到個因果
你唔會知條仔係因為天生性格而鍾意玩鐵 定
後天男女定型而促使條仔鍾意玩鐵
例如
你將條仔由出世開始就鎖住禁室培育
得出個結果又可以大不同

舉個反例:大把毒撚鍾意睇韓女,love live, 又算唔算係洋娃娃呢
屌開高壓電纜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞