Sony真無線豆豆 WF-1000XM4 (10)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
用an機咪冇問題
鬼叫ios咁封閉又落後ldac又冇aptx hd又冇
我諗下代iphone出個陣先有自己嘅無損codec
但到時又要等新耳機先可能support到
插擴充+有線耳機
跟住iphone冇3.5
根據apple近年嘅趨勢,應該會係過幾年終於support aptx,跟住講到hi res係佢哋嘅重大貢獻,然後ifan就開心大發現咁原來無線聽歌係可以咁靚聲
Yes

Size俾你參考下

原裝耳棉我用s, cp360都用s
aptx鳩通架
我真係未見過apple會肯support唔屬於自己嘅嘢
一個字:值。

個升級都明顯。如果你係女毒或聽樂團果啲多就真係上去試下先,呢個聽感有分別。但個ANC就真係好勁,出街聽歌明顯感受到。

N6 Pro比較“薄”但分離感同高音好少少。我會煲多排XM4睇下會唔會開聲。

N6 Pro日系感重,XM4比我搵返罪大有線果種罪大味。

傻啦
apple 點會用aptx
我諗9月發佈會就會推自已既新制式
apple不嬲睇錢同趨勢,當年死推自己插頭冇乜起色咪死死起開始用usb c,況且apple不嬲唔係行合作方向,係直接收購
我估係

但今次原裝m大過xm3俾個次

不過唔怕啦, 一pack cp360有S+M or M+L
但iphone仲未用到typec
可能要俾月費
應該佢就冇咁醒目聽日攞咗實驗下先
慢慢嚟啦,mac同ipad反應好最後先iphone都make sense
type c好似已經興咗5/6年以上
制式關月費咩事
ldac aptx 呢D 都係有就有 冇就冇
要收錢apple music 已經夠啦
spotify未有無損
用咩都一樣
Aptx要用鳩通Chips 先得,apple唔會用啦

今次Sony Xm 4都係無用鳩通chips 所以都唔support aptx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞