旅行達人黃洋達

175 回覆
36 Like 14 Dislike
課金係想你拎嚟做政治嘢 唔係用嚟旅行抗共
不過班傻仔又甘心比錢嘅 我又吹佢地唔漲啵
唔怪之得毓民唔肯課三萬蚊落熱時啦

人哋收咁多課金凈係旅行抗共點洗得晒?啱啱人哋先入手卡地亞。

睇黎以後去示威,冇勞力士會影衰帶隊嗰個。

白痴仔,「問題係有人覺得佢係乜本土派英雄 收皮啦」「就係你呢啲on9 亂咁標籤人」

即係係你自己嘅假定,唔係我嘅假定,OK?

真係可憐,係香港嘅小薯仔都要你依個自稱住喺美國去管,鍵盤戰士!

睇唔過眼條on9 吹水吹到有傻仔畀錢佢
係 佢有本事

陳振聰依你邏輯都好本事
如果唔係衰偽造遺囑 佢咪又係好似黃洋達咁有人願意畀錢佢使

承認自己柒未?
「就係你呢啲on9 亂咁標籤人」

真係可憐,係香港嘅小薯仔都要你依個自稱住喺美國去管,鍵盤戰士!

你有撚本事咩,鍵盤戰士!

你都On9
我話有人覺得佢係本土派英雄, which is true according to my friend, 咁就係我標籤人

除咗話你 on9 真係諗唔到點答你

即係你自己FF個假定,唔好話唔係!如果再駁,我又cap你講嘢。

我冇假定過啲乜
我祇係講話我朋友講過嘅嘢
我FF 咗啲乜又有乜假定
原來係條出名偽本土五毛 好出名嘅新痕結衣
我唔鬼理你算
同大陸人啲思維溝通唔到

你有冇朋友,起底啲POST,就知道「好多」

至於你要假定你個所謂朋友嘅立場,我根本無法確定,所以係你嘅假定,非常合理!

條友誁到出口假乜定
同埋上網起底代表知我有乜朋友
I have another life outside of Internet
仲有我唔係乜學生 住美國
我係有身份有護照嘅真正美國人
啲五毛唔會明

係。我而家擺明標籤你偽本土真五毛

搞笑,住美國,同我講本土?返香港先啦!逃兵

起完底,無朋友,就無朋友啦。英文都唔識多句。

「 I have another life outside of Internet」Grammar錯呀!我依個普通人都知道有乜嘢錯,仲話自己係美國人?

只準泛民籌錢,不準熱狗課金

無話唔比,不過有D人之前大大聲屌人政棍,話人cap水人血饅頭,講到自己幾咁正義,最後原來一擔擔,"佢做得點解我唔做得",拉到同班政棍一樣水準,真係墮落

幾時電台貨金 = 政治籌款?

按你個邏輯,咁泛民律師錢都要入做政治籌款啦?

普通電台唔係,但熱時係普通電台咩?,係黃洋達聲稱分家之前,你課比熱時真係同熱血公民呢個政治組織一D關係都無?

明明電台貨金就係各個主持嘅打賞。

你唔鍾意熱血公民OR熱時,咪唔貨金囉。

非常簡單!

定係有啲人眼紅,人哋去旅行呀。

旅行都要班八公八婆管,真係好得閒。

政治領袖開個台係純商業運作?你講出去驚唔驚比人笑
又係話人眼紅唔抵得,都話唔係唔比,依家係笑黃洋達屌人大大聲,原來一鳩樣

快啲去查肥佬黎,鄭經翰,蕭若元

蕭若元成日係Facebook 炫耀去旅行架

人地做金主出錢搞政治,黃洋達收錢搞政治,一樣?
同埋人地有否認過自己搞政治咩?,係得你條柒頭先會話嗰D係打賞同政治無關係

下,原來有啲人「出錢搞政治」,係唔會「收錢搞政治」?

難道有人識得種金?

唔怪得逢係同中共有生意來往嘅公司,都唔落廣告係肥佬黎到啦。

返去你條問題「人地做金主出錢搞政治,黃洋達收錢搞政治,一樣?」

唔洗種金,有錢就得,世界大把財閥出錢搞政治,係得D廢柴先要收錢搞政治

無話唔比,不過有D人之前大大聲屌人政棍,話人cap水人血饅頭,講到自己幾咁正義,最後原來一擔擔,"佢做得點解我唔做得",拉到同班政棍一樣水準,真係墮落

普通電台唔係,但熱時係普通電台咩?,係黃洋達聲稱分家之前,你課比熱時真係同熱血公民呢個政治組織一D關係都無?

非常簡單!

又係話人眼紅唔抵得,都話唔係唔比,依家係笑黃洋達屌人大大聲,原來一鳩樣

同埋人地有否認過自己搞政治咩?,係得你條柒頭先會話嗰D係打賞同政治無關係

難道有人識得種金?

返去你條問題「人地做金主出錢搞政治,黃洋達收錢搞政治,一樣?」

唔洗種金,有錢就得,世界大把財閥出錢搞政治,係得D廢柴先要收錢搞政治

即係肥佬黎廣告唔屬於「收錢搞政治」?
D100 叫人捐錢都唔係「收錢搞政治」?
人民超市,廣告唔屬於「收錢搞政治」?

反而熱時貨金,廣告「收錢搞政治」,笑死我啦。
一年去兩次倒旅行有幾多
有返咁上下收入負擔到好正常姐
大把大學生一年去4-5次旅行啦
個個星期ig唔同地方
佢地分分鐘一蚊收入都冇

係喇,繼續課千祈唔好停,你老豆老母剖係咁課你旅行咋。
唔課正狗主。
政事台真係開得無錯,如果困哂班本民青狗唔好俾佢地出去就好,去旅行買奢侈品都要理
政事台真係開得無錯,如果困哂班本民青狗唔好俾佢地出去就好,去旅行買奢侈品都要理

啱喎,唔課正狗主冴。

個世界就係咁大,等班傻仔困獸鬥。

班傻仔係CC台開POST,我屌到你哋仆街。

我就依家出街食飯啦。
一年去兩次倒旅行有幾多
個個星期ig唔同地方
佢地分分鐘一蚊收入都冇

唔課正狗主。

On99
以事論事非熱狗
你窮就收皮啦
啲on9仔課金俾佢
佢鐘意點洗咪點洗去旅行咪去
課俾佢班友證明都on9得好撚嚴重下啦
唔係以為私怨撚可以幫香港嘛
一年去兩次倒旅行有幾多
個個星期ig唔同地方
佢地分分鐘一蚊收入都冇

唔課正狗主。

On99
以事論事非熱狗
你窮就收皮啦
啲on9仔課金俾佢
佢鐘意點洗咪點洗去旅行咪去
課俾佢班友證明都on9得好撚嚴重下啦
唔係以為私怨撚可以幫香港嘛

我由頭到尾都話係窮撚黎架喇,卡地亞拖鞋都冇呀,至於邊D叫私怨撚大家心照喇。
課金係想你拎嚟做政治嘢 唔係用嚟旅行抗共
不過班傻仔又甘心比錢嘅 我又吹佢地唔漲啵
唔怪之得毓民唔肯課三萬蚊落熱時啦

有一個白痴仔。

電台課金 =?= 政治捐獻。

按照邏輯,原來政治人平時要嚟為生,都要放落政治捐獻。

公民黨啲律師個個都係貪污,放錢落自己袋。

冇證據可以構成 libel
你地只係一班資助過我去旅行既契弟
見到有唔係政事台常客既巴打都知新痕結衣咩料子
我覺得好欣慰
搞社運應該要無娛樂無朋友

日日好似連登仔咁網上抗共就啱

更可況佢而家都退出左社運啦

個世界就係咁大,等班傻仔困獸鬥。

班傻仔係CC台開POST,我屌到你哋仆街。

我就依家出街食飯啦。

想問下你幾時入返呢幾個時事台既PO比我撚?

https://lihkg.com/thread/241093/page/5
你地只係一班資助過我去旅行既契弟

嘩,你真係俾面,契弟都係人啊。徊班頂盡叫護主犬咋。

呢個岩聽

佢講到明退出社運,不再抗爭

依家係有人心甘情願比錢佢去洗,真係吹佢唔漲

非常簡單!

難道有人識得種金?

即係肥佬黎廣告唔屬於「收錢搞政治」?
D100 叫人捐錢都唔係「收錢搞政治」?
人民超市,廣告唔屬於「收錢搞政治」?

反而熱時貨金,廣告「收錢搞政治」,笑死我啦。

熱血時報主張文化抗共、文化建國,課金比佢地唔係想佢地搞政治?
廣告商業交易叫收錢?

其實係可以嘅
公還公 私還私
條數清清楚楚冇人理你

咁仲課金做乜?而且以前D唔使計?咁我哋都唔應該再追究狼英UGL喇。都幾年前咯。
認真
點解人人都可以去旅行,淨係佢兩公婆唔得?
有班傻仔準時日日課金,佢收黎做乜你真係吹佢唔脹
又有班人你3我7都肯幫佢賣命

屌黎做乜

有班傻仔準時日日課金,佢收黎做乜你真係吹佢唔脹
又有班人你3我7都肯幫佢賣命

真心on9....
明明都已經變哂質

其實係可以嘅
公還公 私還私
條數清清楚楚冇人理你

熱狗邏輯,你唔課俾我就要屌,碌撚都係!課咗俾我你理得我點洗啊!
淨係睇樓主既圖,兩年都係6次,11次點計的?四年?
淨係睇樓主既圖,兩年都係6次,11次點計的?四年?

柒左,樓主講五年,我自膠
好慘 熱狗成日比人屌唔做苦行僧

要反政府嘅cv 有以下條件

唔可以去旅行
唔可以住海怡 太古 老豆住都唔符
所收任何營運收益只可以作抗共用途 用起薪酬 報酬 甚至個台既營運都唔可以 慘過個個禮拜六日當街賣旗嘅慈善組織
唔俾鬧下屬/或任何合作嘅組織
唔可以有大洗老婆
...請自行補充
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞