社會現象:廉價兩餸飯開始成行成市

903 回覆
2259 Like 31 Dislike
股市一直有北水,通關與否無分別,恆指一潭死水

港樓大陸買家佔比歷史最高為10%,今年英美澳加樓市肯定唔係大陸人炒起,通關都唔大影響

所謂國際金融中心,QE熱錢明顯無流入,加紙澳元英鎊台幣都升,你明唔明咩叫熱錢流入

被美國制裁既中資有泊返香港就有d既
本身無資產,就算印銀紙都唔關我事
北角開到一街都係
最大嗰間前嗰排$33 超大盒兩餸包嘢飲,
其他細間少少$28 無嘢飲
最近開咗間$25 兩餸
間間食飯時間都好多人排
$33加到$35仍然超多人幫襯
街市30蚊兩餸一個禮拜起碼食三四日
其實孖成球野 計埋抽新股手續費都係幾舊水息
窮到1成都冇就冇計
背後窮既人都好多架
你行商場未必會見到窮果班

著名連鎖兩餸飯店
貧富懸殊其實班藍色無良商家都有份造成仲要比錢佢哋賺?
yes 80萬夠媽用hsbc or 中銀
好核突
呢d咪就係北水愛股,小貓三四隻股份升幾倍有乜特別

納指PENN一年升60倍,唔通要周圍同人講?海量10倍股隨便都係財經台到,納指創新高代表成分股票都有大升幅

眼光睇遠d啦,香港無熱錢流入好大問題,國際金融中心啊
車Sir你係咪仲Short緊BTC?
2012深水埗都仲有 嗰陣仲讀緊書成日食
更何況沙士經濟咁差
食緊
sorry
其實有錢邊個會想食唐記
我可以答你係好差
做食相關行業

出面爆場係講緊坐唔爆100% 比人限住%
只係有得做吊住條命

但咁落去只會慢慢cut人
公司係睇營業額去分配人手

同埋平常時間一至四係好鬼靜
食依樣野最公平,有錢就食好野,窮就食垃圾
之前有ching話食三手飯了
其實無話好差,差極都有個譜有啲連鎖店嘅廚房水吧都差唔多,係規矩多啲咁解
四手冇餸飯
唔覺有平飯買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞