Windows 11 係咪流出咗?

170 回覆
4 Like 119 Dislike
其實要計good shit good shit應該要咁計:
Vista
8.1
10 RTM (1507)
10 1511
10 1607
10 1703
10 1709
10 1803
10 1809
10 1903
10 1909
10 2004
10 20H2
10 21H1
11 RTM
想計死人咩
至於Win11的效能,亦有實測結果了,但有點失望,AMD、Intel的多核心效能竟然還降了10%。

睇定d先
而家嘅win10已經有linux內核,你可以去appstore查下Ubuntu
不過windows11(21h2)會upgrade埋可以用linux gui apps
Windows 11係咪無得裝software,
一定要起store download?
佢地啲 TEAM 唔係真係咁大
VS 都整左咁多年先出 64 bits
10唔係話特別好
係vista同8太過垃圾
肯定勁多bugs, 又撞到仆街,睇定啲
個user interface改到咁咪幾好,windows 10咁黑都唔知做乜鳩。完全無美感
Pro唔係不嬲都收費咩
剛剛用VM 試左
重有 IE 的
係咪真係 win 11?
其實有幾分似linux個KDE,KDE行前一步
最唔滿意係控制台
係, 我指Home 免費一黎可以降低pc 價格,多左user 用新app store 又多一邊收入

要join domain, Intune 咪買Pro / Enterprise
好多公司都個個月俾緊Windows 10 Enterprise E3/E5
唔講以為係Linux
Control panel同setting
話事話
21H2 改名做win11 扮大改
可唔可以順便cut 32bit版
用classic shell 轉返個start menu 去win7
win7最好
可能轉做月費plan 無交錢 無update 等比hacker hack
平月費就每次login 迫你睇30秒廣告, 然start menu大量sponsor軟件
中月費就 無sponsor軟件
高月費/商業就 無廣告

破解/老翻/錯用oem key就ban 你motherboard id, 一切m$嘢就唔比再用,除非課返高月費兩年, 仲唔fat fat
唔係,win32都support
XP先係世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞