Windows 11 係咪流出咗?

170 回覆
4 Like 119 Dislike
是迷得我一個覺得win10好用過win7
可能我好彩啦 未試過update後會有問題

咁咪要買哂兩隻...

早知當年免費升win10升咗佢算
叫美國佬眾籌打官司
賠償畀所有win10正版持有人
我覺得10用起上嚟更intuitive
呢個係win 11 獨有功能?但我win 10 用緊wsl 2, linux都用到gpu 喎
而家仲係dev channel, 未轉去正式
係啊
仲有大家成日講嘅控制台...
其實我用落setting app好似仲順手過控制台因為search好方便
唔洗揾嚟揾去
(可能有d settings係控制台先有而setting app冇 而我又冇需要搞)
係?咁我升返10先

7連update停埋我都冇理到
抄mac
同小米轉新icon有異曲同工之妙
其實win 11只不過係win10下一個feature update
win11啲lisence同win10通用
Win10會唔會有得免費升11?
根本一出就有排都未用得
又要等各種程式support bug fix
希望計埋windows 8.1,咁11就應該好少少
下面條bar啲icon置中哂

咁熟口面嘅
UI用慣左改黎改去好煩 如果方便左的話另計
好似WSL1先係直通hardware,WSL2係用Virtualization
我都係 同一部機經歷晒7,8,10
都係10舒服啲咁
10係幾舒服,但setting真係搞唔撚掂,成日要兩邊跳黎搵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞