發明SBA果條友真係契弟黎

87 回覆
27 Like 5 Dislike
你學校勁既話 sba 五六十分可以拉到七八十分

你學校廢既話 老師sba比你90分都會拉返去七八十分

等於band one仔 未考已經領先人十幾分

呢十幾分隨時搞到你升唔到一個grade
我淨係記得以前成日星期六要番學校做sba 根本就勞民傷財
Sba係晒時間
唔明點解要增加老師同學生既工作量

要幾多%先有5

求答,好擔心

屌你我14/24啊英文SBA
80%夠晒5above啦

http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=274473
唔計考試屈機SBA中等既
7X~80% 4頂5底
講真有乜好驚 拎5姐,你SBA唔太差DSE考得好既話,點會比呢少少野影響到
趁而家仲有時間就溫多D書好過啦

多謝你呀巴打,算係放低心頭大石

尋日虛驚一場,原來有20/24
唔該曬尋日答我同幫我搵cut off嘅巴打 感激不盡

sba有20/24
要拎lv5其他卷要73%或以上
加油啦

我written喺學校算top,係speaking真係好淆,group discussion還可以,sba individual presentation我自己爆肚up咗好耐,因為要摷返本書但係摷唔切
不過點都好,我dse會加爆油㗎啦
十卜樓主
十卜樓主
十卜樓豬
估唔到我咁多年前嘅comment都有人覆
我覺得如果你係band 1嘅話其實唔係咁大影響
band1都冇用 dse英文想攞星
sba得十幾分一定唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞