發明SBA果條友真係契弟黎

87 回覆
27 Like 5 Dislike
sba只會影響到5 or above既成績
啫係5**->5*, 5*->5
但係under依個grade就影響唔到咁濟

筆試5*分 但最後4

Retake冇左sba/ies影響下反而拎5**

屌唔撚係掛 我phy SBA得6成左右
但我aim 5**喎

巴打
我都有讀phy 未做sba
好驚啊
Sba ies on撚9架
當年事後買卷 筆試同分但因為ies/sba 低人2個grade
當然你可以話我當年抵死 唔比心機做既
升中四五既唔該你奶好d日校老師袋底+認真做
升中六既考好dse吧啦

利申 當年band3

撞到個唔鍾意自己班既老師改先死得慘
我筆試個分,出黎個grade from lv4-lv5**
同埋個班人一早知有問題啦
而家又話遲d改,本身會加sba既好多都唔會加,某d科又會cancel sba
ies係

ls lv5頂(差2分5*)
ies 60分拉到70分

如果ies 100分
奪星有望
100%計考試既你地會唔會抄一科就跳樓?

兩樣野啦單純覺得sba又on9又冇用
但我aim 5**喎

Written 啱95%都仲有機會
中文先係最ON9
以前SBA = 你卷5 咩grade
炒撚左SBA最多 上到LV4, 不過多數LV2-3
SBA 奶中文老師鞋底-> 拎勁撚高分既話,
未考份野已經LV4 , 同埋以前D 卷5 勁撚易, 輕鬆拎*
唔知算唔算係安慰你
有次chem sba(計enthalpy change)將兩種材料份量調轉 搞到啲mixture火山爆發咁嘅款 俾個阿sir啤到落堂 仲有幾次chem sba條數計唔撚到 唔知寫咗啲乜9落張紙到
最後有3 神蹟呀
中文先濕鳩,phy同chem你個lab冇問題阿sir幾憎你都要俾分你,你得罪中文老師就實冇運行 唔好講老師唔會無端白事做鳩你,教畜數量多到你唔信 啲Band 1得黎又唔算好Band 1嘅學校就最多呢啲又冇料但又要打飛機嘅阿sir
中文先濕鳩,phy同chem你個lab冇問題阿sir幾憎你都要俾分你,你得罪中文老師就實冇運行 唔好講老師唔會無端白事做鳩你,教畜數量多到你唔信 啲Band 1得黎又唔算好Band 1嘅學校就最多呢啲又冇料但又要打飛機嘅阿sir

果陣得罪中文老師,好彩最後3到
戇鳩到震
發明SBA計入DSE筆試真契弟
但我aim 5**喎

如果DSE唔係5**擲界都有機掛?
利申 : Band 1 名校 會唔會調高D個SBA 分?

中英文嘅比較主觀就算
但係phy chem bio sba係真係反映出你能力,同埋你有幾勤力,有溫書,小心啲,一定唔會差得去邊
我哋phy SBA個個都7x%起跳,出到去dse全部5 or above(以往咋,我哋依屆未做phy sba)
不過普通exam大家個mean都有80%
點講都好,dse再努力啲啦
利申: 都係band 1名校,可能女仔勤力啲掛
Agger
綜合第一年考得1, sba炒到得3x分
第二年retake冇sba就5**

第一次sba緊張得濟,口窒,失準得7x%-80%
畀個老師笑我做咩今次咁緊張
好淆第二次都炒 頂
想攞5 or above

80% 得4 唔好ON9啦

要幾多%先有5

求答,好擔心

屌你我14/24啊英文SBA
80%夠晒5above啦

http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=274473
唔計考試屈機SBA中等既
7X~80% 4頂5底
講真有乜好驚 拎5姐,你SBA唔太差DSE考得好既話,點會比呢少少野影響到
趁而家仲有時間就溫多D書好過啦

多謝你呀巴打,算係放低心頭大石

尋日虛驚一場,原來有20/24
唔該曬尋日答我同幫我搵cut off嘅巴打 感激不盡
我想問英文sba75-80%係咩level?

好淆第二次都炒 頂

要幾多%先有5

求答,好擔心

如果你四份卷都係70%,你sba90分都只係得lv4

好淆第二次都炒 頂

要幾多%先有5

求答,好擔心

http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=274473
唔計考試屈機SBA中等既
7X~80% 4頂5底
講真有乜好驚 拎5姐,你SBA唔太差DSE考得好既話,點會比呢少少野影響到
趁而家仲有時間就溫多D書好過啦

多謝你呀巴打,算係放低心頭大石

尋日虛驚一場,原來有20/24
唔該曬尋日答我同幫我搵cut off嘅巴打 感激不盡

sba有20/24
要拎lv5其他卷要73%或以上
加油啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞