CNN爆中國台山核電廠疑洩放射物質但無公佈 要由共同營運法資公司向華府求助

221 回覆
219 Like 8 Dislike
Chernobyl 2.0
例牌支共醜事細細聲,如果其他國家爆仲唔大大聲
CCTVB連台灣撞車有人死同非法聚賭呢啲小事都報啦
now同CCTVB而家都未有報道去講,rthk同甩線就幾秒講。
NBC warfare
中國準備達成NB
差chemical
中國真nb
係原本已經有問題 但係佢調大左可接受範圍先冇事
6月3日喺咪昂船洲有隻船燒到半個香港都係濃煙果日?果日好似富士康都有火燭,又有個澳門司警自殺,雖然唔知有冇關係,但加埋一齊好似有大陰謀咁
呢啲肯肯定係假新聞
個分別係台山出事美國唔會有事
武肺有事美國會有事

自求多福

若台山果然出事
望台山之於支那等同切爾諾貝爾之於蘇聯
立此爲志
中國當局的應對是調升核電廠外輻射檢測的合格標準,避免台山核電廠要停工。

最近大陸大學改大專,都係想降低大學生失業率,龍灣可以任搬,有乜奇蹟創造唔到?
有冇民間組織做幅射檢測? Amazon見手提式檢測儀最平幾百蚊都有 香港做lab test應該有得買
中國台山核電廠
同香港都好近喎
屌 十日都唔通知
大劣:解決提出問題嘅人或者公司
好彩而家香港吹東南風姐
https://edition.cnn.com/2021/06/14/politics/china-nuclear-reactor-leak-us-monitoring/index.html

睇返CNN篇報道,最早5月30之前已經開始有事

個時序係
(0)本身有一個安全標準
(1)開始出現問題,NNSA將標準提高最少1倍(暫稱“新標準”)
(2)去到5月30,泄漏已經去到新標準嘅90%,而個標準可能會再被推高
中國隊長
你又係咁
仆街了
日本都死
吓?足以匹敵俄羅斯GDP既經濟及科技大省冇左,佢仲有咩本事可以同歐美對抗?收入少一大截,仲要冇左三大經濟區之一,核爆先會動搖佢地經濟命脈,引發解體喎
呢啲係我哋正常人諗法,但係中共
不要干涉別國內政
難聽啲講句,出左事又唔係美國死
去到shut down停電都唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞