(QP JJ) QP Exam Jun 2021 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
咁你又知人計錯?
但好驚佢出冷門野 驚無得炒
Unmodified opinion+ separate section
第二個應該係qualified/disclaimer
因為無management assessment cover 12 months period
好多都未溫完
見佢M14 Pilot出好多DTA
有少少淆
你遲十日考咪又遲十日放假 咪又遲十日溫
講經咩
集氣m13合格呀屌
睇FE d past paper 講dta個啲到時直copy
清 有料
我決定今晚睇多次啲mock同pilot
聽日唔識都抄哂啲case同ordinance落去先
抄嘢時間大賽
其實係咪得香港嘅U 先咁推崇QP

利申大學俾人fake 左去QP, 未pass

外國番來嗰啲同事好多考埋Acca cpaa
Thx 清
Join左
考埋聽日先
我想問下case 度其中一條legislation and claim.大家點答?
我覺得management assessment 只係其中一個evidence, 重點是shareholder 答應提供資金。
如果shareholder答應左,auditor 又見到注資,我覺得無問題。
過兩part我都可能錯
我第二個都係寫咗用unmodified就算
個意思好似係After the year end注資咗已經變翻net asset係一個mitigating factor
另外個Tariff問題就吹其他competitors都會有同樣問題 所以加selling price應該唔會太大問題
我都可能錯 希望答得啱marker心水
好撚勁咩lol 我consulting
你邊間film 咁撚型呀?垃撚圾
你Q Pay依家搵幾多錢?
好心你啦 考撚完就以為好撚醒
咁撚勁不如講下自己人工同experience?
人地問下答案叫人下次請早咁撚串都第一次見
仲要冇撚入場考不撚知所謂

我有話你係audit咩?戇鳩仔
你QPay幾撚多錢呀?
我個牌加20k
但sorry 我唔係accounting related consulting
咪撚理條On9仔啦
ching今日唔使考?
唔洗,之前pass曬

M12 M14巴打今日加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞