其實去到而家咁,仲堅持黃色經濟圈仲有冇意義?

559 回覆
1753 Like 63 Dislike
咁多熱狗
講得好
食嘢購物一定黃店優先

當初黃圈嘅精神唔係既然都要洗錢,咁不如畀同自己理念相近嘅同人賺咩?
//我覺得呢種係mean
唔係引戰//
唔係引戰,但可以係鬥黃

//一黎其實冇乜人為19護航同人戰
二黎反19嘅,有冇周圍去拎19出黎講逢親咩post都入去講19去大灣區//
點解?
因為屌19同撐Mirror同叫人唔好引戰嘅人係同一批人
咁咪所以冇乜人為19護航
所以有人睇唔過眼雙標
咪拎19嚟反諷你地

//踩19嘅係話因為縮所以離棄,唔睇啦
踩mirror嘅係講可以食返美心,點解唔睇得返tbb 唔止唔睇mirror//
踩19真係離棄咁簡單?
好多係叫佢地番大灣區/番TVB/純辱罵
如果我響Mirror post叫佢地番去賣藍店廣告
純辱罵Mirror
咁係咪鬥黃/批鬥?
諗清楚喎
連宵夜檔黃個檔都特別多人
多謝樓主
西洋菜街尾都好多黃店
一講美軍即刻唔覆
講到尾又係鬧人上TVB
上TVB同幫藍店賣廣告有咩分別
有 如果依家全部黃店收晒皮
即刻話俾支共聽 香港人原來咁廢
1. 有D踩19嘅人係好mean
但佢地咁縮法,你係咪覺得屌佢嘅人完全冇道理?

你最多可以話人講野mean,但係人地冇屌錯

2. 「如果我響Mirror post叫佢地番去賣藍店廣告
純辱罵Mirror」

而家咪話你見mirror 賣廣告就批鬥人太過份,大家唔認同呢種做法
你說服唔到人就不停怨婦上身

俾個post 你自己反省下
如果陳奕迅係藍絲,割定唔割
https://lihkg.com/thread/1494147/page/1
10000正評

19, 20嘅eason,都有代言M記
嗰時連登仔仲係問「如果陳奕迅係藍絲」,嗰時D人根本未當佢係藍絲,eason仍然喺連登唔屌得,屈佢藍會俾人屌9
comment節錄如下:
「咪撚再開呢啲on9 po啦
洗唔洗開個藝人歌手list出嚟逐個開po問呀

「大家唔好再覆啦, 呢個POST擺明就係醉翁之意不在酒, 好撚陰毒嘅分化POST, 擺明就係逐一點名果D無表態撐警奶共嘅藝人, 扮晒野係連登問割席, 實際係擺佢地上台逼佢地同香港人割席, 最後結果就係佢地被逼表態奶共....」

「呢個po痴撚線
乜都冇講過已經假設左佢係藍先咁黎屌

點解嗰時D人唔屌eason? 賣m記wor,嗰時有黃藍喇wor?
因為大家唔會太期待佢做黃野,覺得佢唔表態已經好好
佢嘅上位冇政治加成
(結果最後新疆棉單野最終都係要flip)

但重點係,你而家走入mirror post入去屌mirror 藍,同當時入去屌eason 藍嘅人一樣,肯定俾人屌返出黎

何況你班友唔止屌mirror 藍,仲講埋得啦可以食返美心,睇返tbb嗰D9野
係咪過哂D呀?
霸氣,輸人唔輸陣
//但佢地咁縮法,你係咪覺得屌佢嘅人完全冇道理?
你最多可以話人講野mean,但係人地冇屌錯//
縮可以屌,咁從來冇表態嘅可唔可以屌呢?
咁其他人咪寧願唔表態囉

//點解嗰時D人唔屌eason? 賣m記wor,嗰時有黃藍喇wor?
因為大家唔會太期待佢做黃野,覺得佢唔表態已經好好
佢嘅上位冇政治加成//
即係對Supper失望姐
我明嘅
但係佢又唔係轉做藍,咁就可以屌?
不表態的自由呢?

//何況你班友唔止屌mirror 藍,仲講埋得啦可以食返美心,睇返tbb嗰D9野
係咪過哂D呀?//
唔好認真
純粹係撚鳩你地
咪鳩噏喇 個濕鳩經濟圈哩兩年改變左d乜撚野香港政治環境?幫撚左邊一班抗爭手足?除左養肥左一班食人血饅頭嘅商戶,同俾一班鳩叫就天下無敵、攪個三罷都無能為力嘅人打飛機!明明無去盡力但俾左個借口自己鳩吹自己盡力抗爭緊?
中共打擊得最撚快又出手狠嘅係港獨喎!咁港獨咪應該係最首取抗爭路線?
咁你琴日612死撚左去邊呀 ?咁少少嘅堅持都唔敢企出黎,仲講乜撚野對得住死左嘅手足呀?
另外:你唔知哩條自私撚樓主話五大訴求已過時咩?你仲講要對得住死去嘅手足?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞