新屋就黎入伙, 老豆老母堅持要搬過黎暫住

477 回覆
1709 Like 164 Dislike
租酒店啦
依家月租酒店一個人好似可以平到幾千銀
比錢佢地租酒店咪得
啲雜物就放住你屋企先
咁你有咩好計策
又唔洗得罪2老
又可以有自己地方住?
可能覺得住酒店晒錢?
同佢地講而家住酒店好平,唔使好多錢
進一步咪話其實分租咗俾自己朋友嘅朋友住,
你應承咗人同埋簽咗租約囉
如果推翻要賠錢囉
一係整個透明玻璃廁所門
上面清玻璃下面磨砂
三十幾歲重要買舊屋
直接話平時會有女上黎
你老母夠膽牙渣你就send張萬梓良俾佢
真,我睇完唔知點解咁多人對父母咁大敵意,老豆老母咩人自己唔知咩,係唔係真裝修暫住定想抽水自己心裡有數

利伸:如果屋企裝修屋企人會自己解決居住問題,搞掂曬再講聲我知
仲要每家帶埋小朋友好似拜年咁上嚟拆屋
唔明屌鳩D乜
我有4個物業係手,其中一個而家估價1300萬,我都係租緊比人
我老母一樣住緊公屋,不過我有比較大既家用比佢地
佢有時覺得住唔使住咁好,有錢係袋仲實際

我有同佢講,叫佢間公屋用綠表換居屋,佢成日都話遲D先,佢今年6字頭
其實識諗既父母應該比個仔女自由發展
比五皮佢哋租service apartment算 易請難送
你用下眼啦
人地講左提議過酒店啦
發達未必,但扑野就肯定
你d ps5, 電腦會送埋比小朋友
然後話你咁大個人都唔讓下d 細既
本身冇問題
不過見你語氣就知你哋家庭關係都幾差
只能夠同你講
裝修都係半年內完成的事
你睇開啲
當係延遲搬家同佢哋住多一陣
真心如果我教咗個仔好似你咁諗只能怪自己教導無方
件事錯咗
你唔可以當樓主老豆老母同你有一樣嘅價值觀咁去思考
暫住啫
而且仲要係自己老豆老母
如果一直相處都冇大問題既話一齊住多幾個月有乜所謂,反正裝修完佢哋都走
買多一間算喇
屌 依家租酒店長住咁撚平
黐鳩住個仔做乜
你話你都要裝修
三星好驚床單 果啲洗唔乾淨
寧願比費啲 一萬budget 都唔係太多選擇
驚個仔走左以後唔理佢地
屌你都on99依個世界邊有咁多兩全其美
好似香港人咁又要咩民意又要革命咪搞到兩頭唔到岸輸到仆街
得罪兩老咪得罪囉 你要保層樓就係咁架喇
再唔係咪送9左比佢地住自己死埋一邊
顧此失彼 從來都係架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞