新屋就黎入伙, 老豆老母堅持要搬過黎暫住

477 回覆
1709 Like 164 Dislike
如果有免費雞又唔錯,埋單就不了
死都唔好 俾錢租間四百尺俾佢地住算啦
首期又唔係有份俾
講真 你而家睇番以前就知黃金時代姐 你係果個年代生活你撚會知黃金時代咩 好似十年八年前 d 人夠話樓市摸頂啦 屌 點知咪仲有排升
可以叫佢地收下皮 住酒店
搬到黎就唔會搬走
咁你係死傻閪呀
俾個春袋兩老揸
你話老母間唔中上黎幫手做家務就另計啫
仆街仔
淨諗暫住

我建議你做雙租族

或者直接租間兩房住講你孝順唔想得間半房比佢地住

一年後轉生約直接走,到時應該乜都租完

如果到時都用其它理由想繼續瀨死唔走 咁你知中伏啦
所有野都先小人後君子啦,約發三章
搵條女呃佢地係女朋友
講到明裝修住幾個月都要上黎問連登仔 我係你老豆老母知道真係死左佢算 連登仔d 觀念係點你自己諗下啦
個情況同你幾似。
你要講明有朋友成日會上黎怕唔方便。同埋想有私人空間,希望佢明白。老人家唔想洗好多錢,但你唔可以叫佢自己住酒店,因為佢地覺得你不孝,同埋要幫手跟裝修,表明想佢地住得舒服D,因佢地怕你搬走唔理佢地。
講到尾其實佢地明白。 都係住三個月度,之後佢地亦可以上黎煮飯仔。佢地較容易接受。
出黎住後,你就會掛住佢地。
搵酒店雞話係自己條女上門晚晚大大聲扑野
佢地一話嘈就話連自己地方都唔扑得野想點
咁又係…

兩次我都係訓地下,可能佢哋都唔忍心
簡直就係情緒勒索

我自已有小朋友,養大小朋友絕對係父母責任

將來佢就算佢唔感恩,我都唔care
話哂小朋友都係被動生左出黎

養兒防老累撚死下一代
坦白啲同佢哋講你concern緊啲咩
暫住可以 長住免問 醜話講在前頭先
先小人後君子 父母都係咁話
唔好忘記首期無份俾
比錢幫佢地租酒店好過
個個父母都識好似巴打咁諗就好
畀間屋佢哋住三個月,自己去住酒店
裝修住一陣係藉口,住落咗就唔會搬,到時佢地就會話:「以前舊屋二百呎都住到三個人啦,宜家400呎住三人有乜問題?都住慣咗唔好搬嚟搬去啦,舊屋試吓放租睇吓有冇人要仲好!」

然後永續三人世界
咪話仲未入得伙
有野要執
一齊出去租三個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞