有無人老豆老母連抽ibond都嫌煩

446 回覆
1110 Like 53 Dislike
有時唔係睇唔起黃絲 但好撚多連登黃絲似你咁都係咁撚on9
窮人思維陀衰家
認購額可以俾你無限加?
我揀20000得唔得
話Risk free 既
係咪以為 讀咗yr1 BBA d compulsory
就覺得識好多
懶得教連登仔
恥笑下算
有幾多個會為咗個ibond專登走去開其他戶口
同埋中1手有咩咁出奇,只係講返清楚有咁既可能
咁你地有無搞晒咁多張信用卡迎新?
都好賺下
憎人富貴,厭人貧

眼高手低

賺$1000厭少,付$1000就話多

最好就安坐家中,涼著冷氣,把錢放到我面前

簡稱 "家用" 窮撚子女你識做啦
靜啦,個個都抽,邊有1000蚊你執呀
On鳩得過你駁唔撚到!!
係咪平均價3x 大貓要沽咗佢換iBond?!
世界上無野係 risk free
20日有3-4個%啊,收息股點比
賣出至少2% 好似好少
但係講緊舊錢由抽嗰日到可以賣唔夠半個月(10號計)

Annualised 番其實好多 仲要係risk free

我有一千萬cash 都會抽晒佢
半個月2% vs 成年先6%
佢地真係唔識計數
你話有啲券商無免佣
咁有啲券商好似牛牛今個月開戶即刻送1股蘋果添
不過你哋應該又係睇唔上眼
老母瘋狂淘寶,唔知買滿幾多減廿蚊
叫佢ibond ,嫌煩...
900蚊已經夠買多一股TQQQ啦
腳踏實地呀阿仔
有個同事話寧願買股票唔抽ibond佢話股票升得快啲
你又啱
的確有風險香港正苦3年後崩潰違約唔還錢
我同意係低嘅
你話三年後二百萬人移民走
樓價大跌
政府唯一賣地收入無咗
大量負資產
發新債無人敢掂

個機會率係低嘅
不過話 risk free 水鳩人就真係唔係好啱囉
我諗大部分散戶都係諗住即日放既
咁連大户都驚自己係最後揸住個個
所以無人敢接個 risk 係更低嘅

但都唔係 risk free 啦
係, 第1句得甘少錢抽來做咩?
但平時賭馬贏幾百蚊又會覺得自己好勁.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞