【B列付門面擔當TTK aka Jason】歡樂馬介休討論區(18)香港分部

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
經過阿晶件事,可能已經唔fd啦
好難講
阿晶件事卡夫係完全冇出過聲,完全唔似微辣其他偽人咁係咁抽水
所以我估卡夫同晶仲係fd而又身份尷尬所以唔出聲
加蔥打邊爐live,卡夫唔係有份咩
係有份,但卡夫都分講阿晶啲咩
同埋喺晶走左之後卡夫都係喺加蔥啲live入面提過佢同金容"好L熟"
加蔥打邊爐係一早約好左,唔關jane事
其實都冇人知內情,淨係佔佔下,唔好跟車太貼
節錄自某位新玩員朋友
佢冇連登 單純朋友之間嘅對話:
我係真係鐘意馬介休
入到去梗係開心
想同四子一齊玩遊戲
點知而家比人放棄左
完全冇講過發生咩事
唔知頭唔知路
個新人gp又冇再出過聲
新年收爐飯都剩係叫demi
咁其他人算係咩
可能係疫情掛
其實冇錢我都肯拍
可以比返啲交代囉
以上
聽完覺得啲高層有少少責任
可能唔想將啲說話講死
希望遲啲可以見返啲新玩員
畢竟四週年段片都有佢哋啲名
馬介休越做越好
果幾個男仔?
其實新人要出場,唔係就咁帶出嚟玩一集就得...

好似jason同沙貝兒其實都拍左一段時間先磨合到,而家融入得幾好

當舊一批玩熟左再介紹新一批玩員
新人真係幾難培養,果陣靚女amber都搞唔掂

除非呀weng呢d咁有觀眾緣
問題係佢哋冇培養吧
一條game片都冇
有啲連正片都冇見過
得張yes卡
啱啊
一係你就連Yes卡都唔好比佢地出
咁起碼大家都唔知道有呢堆未出過嘅新人
最慘係yes card同埋疫情嗰排YouTube Live都知道其實有好多新人仲未出嚟
未出過嗰啲新人依家又完全冇晒消息
基本上依家集中哂喺conil jason同weng到,
來緊套《心跳日記》都好似係jason同conil
沙貝兒都少左出鏡
我諗真係短劇易啲俾多啲新人出鏡

希望拍下花絮片
真係…
出yes哥陣對馬介休有咗期待
四週年又見到自己個名
期望越大失望越大
我諗班新玩員真係唔好受
馬介休新人有邊個?

沙貝兒
weng
conil
jason

anymore ?
慘就慘在其他人已經比人遺忘左
但我作為一個觀眾黎睇
而家已經算係多新人出現
講真,馬介休男女比例已經嚴重失衡,佢新個幾個唔出名嘅男仔出嚟其實就會令到成個台好似男女比例八比二咁樣根本講真馬介休再搵男仔真係喺YouTube比較難行,唔係話啲觀眾純粹一定要睇女,只係咁多男仔觀感上一定比一半一半嚟得差
而家要搵埋西同上鏡就知,隔離台就簽新女,馬介休就冇女
所以只可以話簽嗰幾個新男仔係錯誤嘅一步, 但去到最尾唔捧佢哋,費事個台越嚟越多男仔亦都係正確嘅一步
其他已經消失
唔係 係直頭好似冇出現過咁
有呀,咩文軒,好似出過下
我淨係記得有個外賣仔

三仔三女冇問題吧
一個都冇見過
印象中簽新人果陣花姐佢哋都未走,點估到一入2020年成個馬介休收皮咁濟
講真
大家喺到講阿weng有觀眾緣
我都好認同
啲新玩員我樣都唔記得
又點會有觀眾緣呀
叫得入嚟
一人一條遊戲片都得掛
好似conil jason 豬豬 貝兒咁
阿weng都係拍左遊戲片大家先知佢咁玩得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞