[出得嚟行預左要還]歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (83) 踩地雷不甘心

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
作為同樣經歷嘅人點條明路佢行啫

如果我有一丁點藝術天份我都會試下,可惜我冇

其實我就想試下影d模型啦。
key下背景,effect (光劍呀,高達對眼呀,噴射器呀),自high下就算
要汁相PS OR Affinity Photo 最好用架啦 其他都係垃垃圾

淨改色就好多 不過好難做到好精細 所以都係用番上面個2隻啦
不過都係要課金 (有綠色板GE 不過唔建議)

但我真係唔想將d件拎來拎去
其實本來我想買個噴箱ge....
不過我屋企人話做唔到100%抽氣,所以唔比
thx
建議你唔好諗砌膠。諗下搬出黎住
建議 租番個studio 先係真理
咁又未必係2D嘅…
3D我覺得未必好關藝術天分事(最少我覺得我冇)
因為我睇你個case其實似啱學rendering
不過睇你自己有幾投入喱個興趣啦吓
好多場都有LOCKER 租GE
孖星淺線液洗高達實爆軍模就可能頂到
頭post有篇文寫過比較,可參考下
咁其實噴場係有工具同色提供。定係自己準備?
藉口黎時姐 我而家都係一至五磨件,星期六日出去噴油
岩岩ig有post過畀人掃哂就冇
工具都會有基本野俾你 但消耗品 就要自己買 你可以GOOGLE下你暖近GE 噴油場睇下個場有咩供應俾客
thx
你回呢d 都係利申返好d
正常做法應該係
剪磨件去到上色前
帶d 件同夾/base去噴場租個位
買自己鐘意既油/去噴場買油
噴到想收工租格lock等乾/下次再黎噴
噴油租畀你既應該得個自閉位畀噴筆抽風你
利申先 我有開噴場 但呢個唔係廣告 純粹係幫手解決問題者
自己mon佢地ig fb mewe 啦大佬
有d 好好既場會有水簾比你用
可以用X20抹, 可以好乾淨, 除非你個面好鞋起砂
但用X20小心爆件,用佢專用thinner就唔怕爆件
呢隻用黎舊化係極好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞