脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 30

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
十年巴 , 想買保 , TG https://t.me/bearbear2323

想問頭頂稀疏 稀疏位經常痕癢已經幾年 想搞搞佢
打算食保記同搽5%
係咪要醫生紙先買到藥? 如果睇醫生係咪一定要睇專科 有冇邊啲地方平
師兄用咗微針+5%幾耐?之前試過但好似冇乜用
想問下仲有咩保 可以加我tg嗎
三日
你用pen 定roller
之前唔用微針會甩好多
同巴打買
如無必要,食保已經好足夠,唔洗食新髮靈.
唔洗醫生紙
你可以同巴打買或網購
網購又以森髮或晴天健康館 口碑好D
同你差唔多歲數
甩得嚴重過你少少
之前去咗植髮
你都係M禿?個頂有冇事?同埋植咗幾錢
Btw多謝你覆我
我食完藥之後性慾好似仲強咗
我未食藥之前一星期打一次丁左右
開始食藥之後,頭一個禮拜都冇乜性慾,冇打過丁
但之後跟住就突然性慾大增,依家每隔2/3日就打一次
係呀都係m禿,個情況直頭同你張相差唔多(不過我個頭再大啲/個額再高啲
頭頂都甩緊,但未係好嚴重
植咗9萬幾
痕癢係咪夏天嚴重啲,秋冬近乎冇?
各位巴打,本人頭髮越嚟越梳,又開始M字額,想搵個醫生睇一睇先!
請問有冇醫生介紹啊?
定係去睇仁安專科?
不分季節 可以痕幾分鐘之後又完全冇感覺 完全觸摸唔到咩原因所致
收到師兄唔該晒 想問跟巴打買係咪會平啲?
我有呢個問題,巴打知唔知點解會咁?
平時洗完頭薄薄搽保濕lotion, 戒甜同油膩食物睇下會唔會有改善
我覆咗嗰位巴打,你可以參考一下
有冇推介既local 我見價錢差距都大
聽講外國好興微針 我都想試下 師兄你微針邊到買 係咪要日日用?有無其他巴打用緊微針可以分享下效果
我用Dr Pen, 自動上下狂針個頭皮,呢種好少少
大陸野黎其實冇乜選擇
Roller 就平啲,但支針轉上去果時會45 度角整到毛孔以外皮膚

我都係抄啲鬼佬routine
目前一星期一次,用0.3mm 左右針長,針完上minoxidil, 第二日早晚又上Minox. 之後第頭皮休息幾日再針

仲摸索緊
淘寶買?我見sasa都有 但好似係for用係面到 唔知岩唔岩
我外國巴
淘寶兩種都有
Roller 跟長度買,頭用0.25 / 0.3mm
Pen 就可較長度比較放便
我就用dr pen A6s
Sasa 我唔知啦
反正都係一定mic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞