脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 30

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
四個鐘咪好悶,有冇得同醫生傾吓偈
另外係咪只局部麻醉?
因為安眠藥所以wing?
唔好意思我太太問題
你想都可以r水吹嘅,不過我就訓係度聽歌算

所有植髮都應該係局部麻醉,唔會令你pass out,即係只係打係會做手術嘅位置,後枕取髮位置大就打多幾針,你要植嘅禿位愈大都要打多幾針

不過打針就唔痛嘅,因為醫生會用震蛋震住打,會distract左感覺冇咁痛,枝針頭如果細嘅話都可以令件事冇咁痛;除此之外麻醉劑mixture 酸鹼度都影響痛感

Wing黎講可能係食咗鎮定劑或者安眠藥或者係麻醉劑影響,我都唔知點解wing wing地
好有研究呀好勁
姐係要食2粒藥架?
btw祝靚仔你d頭髮健康成長
以前我會 搞好m額就即刻留厚
醫生話其實盡量唔會做頭頂, 我唔記得咩原因
我自己又覺得鑽位冇咩所謂, 我接受到
同埋我個人某d 位, 例如後面上面d 頭皮好敏感, 比人搞會feel 到有種癢感, 唔係痕但會痺到落背隻個種感覺,
所以佢係後面抽毛囊個陣打針, 我係唔多覺痛反而覺得呢種痺, 有得㨂我都唔想佢搞我頭頂
應該係計條? 束好似係毛囊計?
巴打你植左幾多條?
後面又睇唔到有做過fue,定你本身都好密下
用緊alpecin c1 每次用都甩20-30左右 係咪有問題?
應該用咩洗頭水好?
我around 2500條, 醫生話我後面本身唔算好密好粗
其實術前見醫生一次, 我問過佢Fue fut 個成活率我記得佢話以前Fut 會高d, 不過FUE 而家發展到其實都貼近FUT
不過我冇追問差別幾大啦
咁取髮同植髮個時間會唔會好長架?
後面全產定只係產一個長方形就得?
上就取髮1,2個鐘, 食少少野再around 2個鐘植, 好似係咁. 植個陣我訓著左
後面取髮區要全剷1,2mm
你點搞 教下我食藥搽藥咗成年都冇乜好過
巴打,我記得你之前po過由頂影落去好多頭髮,原來係髮線出左事
Btw 植髮
食左藥搽左倍健一年都冇點好過 keep住係咁甩 愈黎愈薄
26歲想植髮啦 見到自己個頭就好唔開心
如果食左成年保都無好轉
可以試下轉dutasteride 0.5mg
好多人都係3日食保 4日食dutasteride
再食半年 如果無效果 就考慮植髮 因為已經死哂毛囊
全手動?都係趴係度取髮?
thanks 你係邊到買
有無人用米諾經過狂脫
仆街用左25日 黎個星期日日都甩D幼毛 甩40-50條
仆街中前位簿到少少見頭皮
keep住植
食藥KEEP住
植完第二日,取髮區有少少隱隱作痛,其他冇咩特別,不過術後護理都幾麻煩,又要噴野又要特別小心洗頭
如果醫院植髮宜家通常最快幾耐有得做
食左半年冇好過呢?同埋適尿痛係邊買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞