脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 30

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
你會講埋俾同事知?
有冇巴打可以解答下我 每次洗頭加抺頭加吹頭都甩十幾到三十條頭髮 係咪正常
咁我都係遲啲深圳搞算,學生無咩錢淨係植額角同移前少少條髮線應該一萬幾搞掂
唔知關唔關夜訓事 我成日朝早7點先訓 呢幾個月開始係咁甩啲頭髮又有粗有幼 係咪正常
成年唔斷尾嘅fd 係本身好嚴重?
猶豫緊過多個月睇下情況先
怕醫生實話壓力問題 開啲藥膏比我就算
調理身體 良好作息好似更重要
你公司多唔多女同事?
唔怕俾人講多事非?
無得咁比較 機制唔同
但如果要只揀一樣用 我揀食保
拿拿林去搞啦

顯示更多
請問巴打邊一篇research指出finasteride會影響後代發育?我淨係搵到finasteride有機會導致low sperm count
隨便 Google 下~

"Finasteride is in the FDA pregnancy category X. This means that it is known to cause birth defects in a fetus. Women who are or who may become pregnant must not handle crushed or broken finasteride tablets, because the medication could be absorbed through the skin"

"Can I take finasteride if my wife is pregnant?
Finasteride is not recommended for use during a pregnancy."

唔係話女人唔掂得咋咩 特別係懷孕期間 好似唔關男人精子質量事?
有冇人做過幹細胞植髮
邊到買5%平?
同問 得都係m額 頭頂都有少少甩
睇你買咩牌子
KIRKLAND既話 搵巴打會最平
ROGAINE 我唔覺得AMAZON最平,因為要運費
我覺得森髮平D...
有冇巴打可以分享下植髮救m額大唔大成效
植髮救M額一定大

調返轉 想分享 食藥救M額 如果早發現都救到
如果淨係前額甩頭髮,搽5%係咪淨係搽前額就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞