G Shock討論區(5)

1001 回覆
9 Like 14 Dislike
對依個系列好撚有愛嘅就一定會買
理智少少嘅就會諗皮半嘢買錶殼把撚
就係我個人本身就好鐘意B5000 巴打你就真係講中了
咁就去馬啦
全鈦+DLC+sapphire=全鋼+IP+mineral glass
錢唔係問題就買啦
都幾重下
墜手先過癮
有無人買左隻B5000PB
隻色真身好唔好睇

新款高級野
皮幾野既5000, 點解唔買mrg?
呢個價錢又買唔到限量/特別版mrg,同平價mrg比其實兩隻都係全鈦 ,DLC,sapphire, 反而5000有扭底。

覺得5000唔抵只係你驚俾人誤會你帶平嘢姐
每個人諗法唔同啦
正如我上邊所講,對B5000有無比愛意嘅,就算好似依啲咁淨係換個殼唔換膽,幾貴都仆去買
理性少少嘅就會諗下依個價位會唔會有其他更好嘅選擇,而起碼我就係後者
我都好鐘意B5000,但未至於好似Ching們咁有愛我就覺得買齊四色鋼都唔洗皮半,橫掂都係個殼唔同,但如果個膽都有改動嘅我就一定狗衝,可惜無
如果你講嘅‘膽’係inner case, 鈦版b5000嘅inner case都係鈦,如果講緊機芯,b5000係3459,mrg係5526,除咗時間顯示方法唔同,基本上一樣,甚至因為3459係digital,有埋multi language weekday同multi date format. 咁對比mrg就更加唔值。

同埋如果話b5000有平版揀所以唔抵,其實mrg都有mtg
B5000平版咪就係平喺個殼到,咩價都好,個外型都係一樣
而你講嘅MRG同MTG,佢哋兩隻起碼個造型都唔同啲先啦
所以就係話好有愛先會買依隻B5000
如果拎B5000個機芯同MRG嚟比就當然唔同啦Ching
咁你即係話5000個外形/造型嘅設計冇mrg咁高價值? 用咁主觀嘅嘢嚟做準則就無咩好討論

兩個機芯當然唔同但係你都係講唔到5526>3459嘅理由。

所以就係話好有愛先會揀mrg
成萬蚊買5000, 應該係好有愛先會揀5000下嘛
成萬蚊,買邊隻都應該好有愛啦
你噏乜春?
講白啲,由始至終都係講緊出親啲所謂特別版嘅B5000都係換湯唔換藥,換個殼再賣到貴一貴就引到班水魚去俾錢
再者MRG啲特別版起碼個殼係人手去做而且有埋限量,根本兩種唔同嘅嘢嚟,你就係都要將兩隻唔同嘅機芯同兩隻唔同定位嘅錶扯埋一齊講又仲有咩好討論
你慢慢J隻錶,我就唔識欣賞我依啲戴銀鋼黑鋼就夠皮,無你咁有愛
無惡意既, 呢隻真心型, 不過個定價覺得太進取

如果7~8k 個心理關口會無咁大
你知唔知mrg特別版幾錢
比較緊嘅係普通mrg-b系列
我覆嘅第一條係有人問點解差唔多價錢點解唔揀mrg
講開,有冇人有mrg 方型嘅消息聽咗好耐都未公佈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞