G Shock討論區(5)

1001 回覆
9 Like 14 Dislike
有d地方仲有紅色睇,搵下d大鋪。

認真講,堅靚,但係依家無折。同賣七百蚊既GA2100係一樣機芯,除左薄身外,完全無咩特別功能,無藍芽、無太陽能,連燈都係最垃圾個種。賣到2000銀,同價G steel可以買到太陽能甚至藍芽款了

如果肯等,三個月半年後大貨到或者有新色,應該可以平返三四百。
藍芽基本咪對時,只要你手機有set同基地台同步,基本上一日一次就係無敵準,咩GPS六局都收皮,Grand Seiko石英浪琴VHP全部收皮

仲有咪可set world time同set alarm

進階d有d可以來電、來訊息震動、可以set播歌play、上首下首、計步、上傳潛水紀錄、上傳行路紀錄之類
其實想睇下實物only, 無帶casio 好耐

同舊casioak比,最大分別當然係鋼殼,但呢隻同之前改錶d相比更進一步係錶盤同時標都係鋼。

錶盤單純拉絲,跟返原版設計,無咩特別立體感,不過唔同要同MTG個d比咩。

但最重點其實係時標都用左拉線鋼,而且係會有精心打磨,光線足夠的話係OK閃,有返些少正裝錶既質感。

表帶方面有戴過膠Ga2100就知幾垃圾,係百幾二百Casio電子錶個lv黎,今次隻GM2100改進左婿都,唔單止好睇好多,戴起來舒服勁多,錶扣都用左鋼扣。

仲有個細節位係錶針螢光粉面積大左。應該係售價貴左,唔洗咁Cost down。但可惜綠面既LCD唔係綠面,所以做唔到人錶盤純綠
個燈好似著左都睇照唔到?照得勁少位
唔會,因為玻璃會反光,夠黑環境其實成個錶盤都會光哂,GM因為時標夠閃其實都幾靚,而且有螢光針,所以燈熄左,指針都會睇到多陣。
GM2100真係越睇越靚

呢隻最平出面做到幾錢
宜家呢隻係咪無得買
有錢食炒一定有
食幾多?
頭先見到,冇寫幾錢
好多原價$1180啦
呢啲款好快會跌穿原價
有d地方仲有紅色睇,搵下d大鋪。

認真講,堅靚,但係依家無折。同賣七百蚊既GA2100係一樣機芯,除左薄身外,完全無咩特別功能,無藍芽、無太陽能,連燈都係最垃圾個種。賣到2000銀,同價G steel可以買到太陽能甚至藍芽款了

如果肯等,三個月半年後大貨到或者有新色,應該可以平返三四百。

聽你咁講
令我入手卻步
睇你為樣定為功能啦,如果為功能,推薦你買細泥王,唔貴,4 sensor,比大泥王仲多,好多好玩功能。雖然無六局、GPS(有藍芽)同太陽能(粒電都耐用,如上述,太陽能都係要換電),而且樣都唔差,仲有卜面玻璃,係大隻d,手細難Carry
唔太接受泥王個look
兼幼手撚
幼手可以玩貓人 價錢差唔多 功能都夠
新嚟報到!

Gm 2100 綠 紅
淘大2/F仲有貨
買就快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞