散戶助攻 萬達獲利退出AMC

232 回覆
174 Like 7 Dislike
石狗可恥
認真mode 100以下任買
邏輯唔同
TSLA被人當係成長股
AMC呢間野係傳統價值股

問題係AMC呢間野 
係近5年 有3年係蝕錢(2017 2019 2020)
王健林入主後 已經好左 2012年前 根本又係蝕錢蝕唔停
同樣係電影股

可以睇下
IMAX 同CNK 近幾年既財報
就係萬達賣哂佢先爆升 之前啲散戶一直驚佢揸咁多會壓著個價
調撚哂轉黎講
其實近排幾乎間間中資都配股,
水不是這樣抽的
其實萬達仲有少少未走,我知佢都係用嚟等ss,操作上同散戶冇分別

名義上就話剩嗰少少股份係用嚟作交流心得,實際上就係等ss
好多傻石苦主
拎支牛飛機圖當貼左倉
咩logic冇貨嗌人接貨做乜鳩
班AMC撚死返入圍爐post啦
好煩
小弟盡哂力,唔夠錢低位入,36.7唔敢走

做乜討論AMC

連登仔去買返契媽啦
睇下沽空佬Richard Greenfield 一開始比咩理由沽amc先啦
條友覺得netflix個D streeaming不斷成長 戲院會執哂 所以會趺到1cent
順便襯疫情攞人命
咁on9既理由就要執戲院 咁當年出vcd dvd blueray夠可以屋企睇啦 又唔見戲院冇人去
依家disney出新戲都係streaming platform 收返哂 冇戲院筆票房收入淨靠streaming搵鬼同你拍戲咩

amc ceo仲要玩左次世界級bait 一開始大聲話今年要增發 釣撚啲空頭 過幾個月同sec承諾埋今年我唔增啦 比所有股東投票決定下年點做
個個都有市場信仰架喇
有咩好噪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞