想番去讀番書重新裝備自己,測量好唔好?

103 回覆
7 Like 77 Dislike
留名
我同你差唔多情況又再差過你啲
讀左乞食科出黎做13k文員唔想一世鳩流流
報左IVE測量九月入學
海員 好似淨係讀半年
做夠5年相關,再問你公司簽你做咗5年,去考試,完。
2年架。
我都幾想坐遠洋船,起碼1年都叫行咗幾個國家,可以周圍溝女啊嘛!
淒涼
本身都做差唔多既野
重新投胎啦 垃圾
唔好入工程相關
直接入 nursing
十年後你會多謝自己
聽日仲要打機,不了。
冇一科係容易
如果決定左要死掂佢
Nursing 易入 ,畢業一定30k up
咁計 性價比一定係nursing最高
自貼做明星 下一個姜壽
Civil or computer science la
你搵個“唔差”黎比一個“優秀”既人,而且,乜佢係靠錢同樣就上位?

我就算自貼,香港都有大把“良好”既人,排隊做明星,排都未輪到我...
呢度咁多人屌香港工程係有佢原因
你年紀都唔細 讀nursing係最後逃生門
雖然讀書過程辛苦啲 但係出到嚟一定比做工程好好多
求其入一個工程post都feel到入邊啲人幾大怨氣
測量任何一範都唔易做 同埋向上游嘅機會相當少
呢啲係過來人嘅心聲
讀cs 啦
曬錢讀完都係失業難搵工就搞笑
我係廢人係知既。

但我唔係讀書唔掂囉...係英文差咋
而電牌會衰3次係因為我唔係正統電工出身,係手工到衰咗3次咋。

搞咗好鑊都讀唔掂英文。
但係你用番中文講,我係好易理解同聽得明。
不過呢到係香港,唔係中共同台灣,讀書都係用英文咁解。

我係以前唔識諗,比人水咗讀個廢既HD出黎,番工都比老細水咗幾年鳩流流。
我番工唔掂就唔會比佢用咗咁多年啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞