有個傻仔喺 Carousell 買野比人呃

332 回覆
10 Like 343 Dislike
Payme 係咪好啲?
依家銀行查得咁緊重用到太多卡開戶口咩?個其他人咪個騙徒囉
戶口唔對路咪凍結咗再查囉 呢樣最興架
根本冇可能查唔到 選擇性做姐
老柒,carousell只可以面對面交收,呢個垃圾平台仲衰過price.com,對買賣雙方零保障,邊個俾錢/俾貨先就邊個輸

脷:非打手,price.com都係垃圾
有一種可能性係咁:
騙徒-A
受害人(樓主)-B
受害人2 號-C

A 先係平台向C 買某物件, 開價1880, C 同意, 提供左fps 付款途徑(Wong XXX), 然後A 再係平台向B 賣某物件, 開價1880, B 同意, 按要求將錢fps 去C (Wong XXX). 呢個情況下B 知道C 個電話同名, 但B 同C 根本都係受害人, 只有A 拎走件貨
報警啦
Agger
Price.com好好用,唔明點解咁多人唔識
唔夠多人受騙 班狗唔會做野
唔係咩複雜野有心查其實都查到 但佢肯唔肯擺resource去幫你就另一回事喇
其實買/租銀行account好平
5k左右已經有一個
用黎洗黑錢咁原戶口個人會點
屌你張野無部電話個影子
通常係借財仔/差人錢就會咁,有咩問題就會入佢數
我係約左面交
但佢話部機好多人問
你要就比住一半我hold部機比你..
唉衰心急
係我蠢
仲要同原價差幾百蚊
正正經經喺電器鋪買,仲會送埋貨
carousell點會方便啊
雖然呃人嗰個最仆街
但對騙子嚟講,有得呃唔通唔呃咩
你男朋友點睇
話左我幾句
都冇可以點
安慰翻我
自己上ig shop買野咁多年都冇事
一上個垃圾caurosell 就出事dllm
謝樓主分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞