有個傻仔喺 Carousell 買野比人呃

332 回覆
10 Like 343 Dislike
好同情你,我都試過轉數快俾人呃1800蚊,報左警,都過左起碼年半,一d回音都無。

上網睇番,有個傻仔影左張身份證俾人,盜用佢身份,所以好難捉,但老實講要捉點會捉唔到,轉數快落左e-banking 或者支那寶戶口,有記錄,條友都要撳番出黎洗,再唔係都要洗錢或者轉番落自己戶口,點會追蹤唔到......
第一步你上網唱佢 正確
第二步去bank 入紙cancel transaction
報海關+警
Dyson wo
點解唔過佢實體店睇下先都畀得千幾蚊
嗰少少時間都唔捨得花
抵死,$1800都唔面交
再唔係攬炒lo
依家相傳過數remark寫crypto有機會涷ac
呢招ok
即係啲狗叫佢還錢,咁就可以close file
然後佢又搵下一隻水魚
FPS唔係公司名就醒水啦
下 轉數快唔係連銀行Account 嘅咩?
你trace 返佢連咗邊個銀行Account
跟著搵返開戶果個咪得

最多個戶主打死唔認話個電話Number係佢
cls 好仆街 我用carosell 多數面交 100蚊也好
一直都唔鐘意網購
見唔到實物。
P到咁撚劣都中招
呢一類好多都係ABC騙案,根本追唔到
有戶口號碼,應該查到
網購唔係唔得,但唔好係IG 不明不白咁買,
網上報案啦 好快有人覆
做戲做全套冇俾人捉到嘅話
可以㗎
通常買電器都係貨到現金,好少見比左錢先
人地都比埋小貼士叫你面交
今日fb遊戲group有條友買ps5 $2800 比人坤左一朝早7:30 坪洲碼頭交收 笑撚死,cap 唔切圖
間鋪個地址叫科訊電腦
平時行出行入唔覺有風扇賣嘅
係咪on9有鋪頭名個啲而信譽好嘅好少玩carousell,carousell多數係個人交易,如果你上網買一手野衰啲講句玩淘寶好撚過,起碼有交易record同當月商家成功交易數量,再唔係經price.com都唔會係carousell咁on9啦
人地求其打個鋪頭名出黎有幾難
小額錢債唔會做野架除非你有律師跟單case或者真係諗住搞上法庭,咁啲狗就會驚你投訴佢或者驚上庭俾官屌先會認真做野
利申返先 之前屋企鋪頭俾人偷野 啲狗又話會睇cctv又盛最後乜鳩都冇做,如果唔係我個frd係大狀唔駛錢幫手嘅話應該呢世都報唔入呢啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞