有個傻仔喺 Carousell 買野比人呃

332 回覆
10 Like 343 Dislike
咪就係 點解上面成班人覺得有fps就拉到人
我個friend上年添呀 銀行入數有晒全名
報狗成年都一啲聲氣都無
根本就懶理, 今時今日仲信黑驚係幫市民會唔會太天真
其實好以拉到
但靠香港警察
虛假文書,令你真誠信左佢係間鋪欺騙他人財產無誤,做過銀行知佢地FPS實捉到,睇佢地有無心查 如果被查人叫口號,唔使一個鐘都拉人
要focus佢假冒個間鋪頭,如果鋪頭肯報警,佢地實開file
根本啊會處理架on9,真係抵俾人呃,咁撚蠢都得既
carousell依類一定係一手交錢,一手交貨
買電器去price.com係唔錯
只睇fps未必得,有機會係太空卡去綁FPS,不過收錢間銀行一定搵到,同埋有開戶人資料,實跟到無心查千萬個理由推鳩你走
就算面交都有伏
因為部機可能已經係俾Sony ban左以後都用唔到
你仲要唔係面交
FPS 即係經銀行 可以搵銀行處理
當fraud 咁report 銀行會可以claim 返個戶口錢
等睇樓主收返筆錢
嫌麻煩就嫌麻煩啦
報驚有埋FPS記錄都做唔到野咩?
你報警差佬都係會叫你搵銀行先 拋走個波。跟住你on99去銀行填form申請退fps 等十幾日覆返嚟話搵唔到對面用戶 但又證明唔到係佢呃你 只會叫返你報警落案。到你拎住銀行封信去報案 啲差佬會叫你去搵銀行 話報左案喇想cancel筆數 之後你去銀行交低報案紙 銀行就話要review唔知幾耐 然後當然係石沉大海 唔會再follow

其實呢啲太空卡電話 + 張假身分證 用we7pay 開嘅fps Acc。 啲騙子就係知道呃你一千幾百根本唔會有人會浪費時間去查 攪到越嚟越多fps騙案
都唔係,識過比人昆200$谷鬼氣去報狗,2個月後我都唔記得件事突然打黎話挖到條友比番200我
樓主真係蠢到冇人有,我驚你報警都俾人呃,或者再俾個騙徒呃多次
曾經跌左銀包,張八達通連左app有紀錄顯示佢用黎坐一程車同去士多買左幾蚊野
嬲嬲地去狗屋話比人偷野
比撚埋時間 紀錄佢地去查都話拉唔到人
你話條友係黑暴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞