【ViuTV】《ERROR自肥企画》(75) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
今晚已經拍得好簡單易明
呢隻之前都有人post過少少解讀
難得香港電視可以令人去睇多d書/電影/動畫或者令人諗下野
希望佢忙完有得抖下
加頂綠帽
但又應該申請唔到紅館
好似話係商業機密
真係好白,至少最面層佢地想娛樂唔只係啲口腔期唔用腦既娛樂,而佢地error,viu,無制限團隊係已經ready好去咁做,呢樣野係畫腸咁滯講出黎

但佢地都講,觀眾領悟到佢地既精神幾多,係睇觀眾有幾ready,其實都幾可悲

然後領悟到既觀眾學完佢地既精神放響自己現實生活做到幾多野呢

想響到同error同viu同無制限團隊講我知你地睇到㗎,我get到,睇到響街一路睇直播一路喊(其實好多集都睇到喊),多謝你哋製作呢個好有意義好有深度既節目出黎
碎片化娛樂嘅出玩就係人類嘅大退步
佢引起人去思考同討論娛樂嘅本質
已經代表佢哋成功咗
片頭首歌叫咩名?
應該唔會講 琴晚個LIVE話叫人唔好學
AGENT L彈到屙黑屎
果集真係經典
其實都有啲相關嘅
例如咩係「自己」
點解我地觀眾識ERROR但唔識佢地四個
因為「ERROR」係一個符號,一個係電視上嘅符號,一堆源於我地從電視上嘅片段同感覺,唔代表佢地四個人(都未講四個都係獨立個體)真實嘅一面
就算我地有相處過,都只係有「XXX留畀我嘅印象」而唔係XXX係咩人
因此要從人地點睇去搵到自我係無可能
dee gor ig live 要人
CLS
應該係問,點抄?
佢哋個意識就係服從絕對權力,一班無靈魂嘅廢老
佢地咪碎片化既代表
不停浪費大家注意力同時間
令到真正要關心既野冇人注意到
香港人最憎就係諗嘢㗎喇
張堅庭讚ERROR個post曲少少
成班屌柒佢老屎忽
Eva背後太多哲學神學野 係好難理解
暉暉已經簡化左好多
會唔會難搶過mirror
我人生中睇過最有意思嘅電視節目
多謝
大家一定要支持
#Error流忍者
“真男人係唔怕戴綠帽”
原來綜藝節目劇本可以咁玩,好配服
娛樂至死、存在主義、香港人既價值、EVA意識流
今集最後一節真係好有意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞