[Algo Trade]呢排個市係咪搞到好多Algo 死晒?

72 回覆
20 Like 2 Dislike
有冇 refund返 d月費
唔係quant trade一律垃圾
佢月費點收法? shutter algo 啲表現都唔差,做咩突然收皮?
今個月買升就跌,買跌就升
一係就次次打佢200點止蝕,之後就回返

4-5月好多次見佢都係咁輸
有fd run左十年algo trade無番工+財自左,點問都唔肯rent比人,因為work既自己加大一張期指就得,租比人搞乜呢,所以想偷師都難,問10句都無答到半句
沒有
有個高手叫yuen cheng,好多巴打知邊個,十年前已經開始寫algo 野,我肯定佢勁過晒出現過嘅賣algo 撚。結果係佢幾年前開始全倉ETF 咁濟,做咗社工,成日叫人唔好對algo 太多幻想
會唔會係佢已經賺夠,財自左?
佢係財自咗,但你刨下佢d 文就知點解佢唔再執著於algo (都係backtest means nth/price action = noise) 果d 野啦
都係果句,係準既,唔洗益你地啦
貪多人熱鬧咩
信人不如信自己
最正係真係勁有支那 feel
"漏夜跑路了"
同Welles Wilder一樣
大部分都係變相馬丁,梗係死撚梗啦
賣algo搵贏
明知有缺陷照賣,反正買果d都唔識睇
200點止蝕
有follow開
次次都見過輸百鳩幾點
爆左一隻黃金倉
有,fb search yuen cheng
一日波幅大慨兩三百點,一開波輸鳩左唔止即係註定白果邊有人炒期咁樣架
通常呢 d就係 absolute value backtest返黎
oast model講佢知200 點 MDD可以獲得最大 profit
結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞