三浦建太郎 / 烙印勇士 追思會

173 回覆
99 Like 3 Dislike
ntr呢下真係神來之筆
令人憎多佢10倍
加一
格里弗斯唔係憎恨格斯
而係扭曲既愛
覺得格里費斯係太鐘意格斯
再加上妒忌卡思嘉
所以先會NTR卡思嘉
呢套根本係基漫
想問無睇過值唔值得落坑?
大家覺得有冇後悔
值得,冇後悔
睇完個人成長左
對人性理解深刻左
好似食咗舊好味嘅叉燒咁
係擔心以後食唔番點算

第一次蝕係成套漫畫嘅高潮位(好似第10本單行本左右
人物嘅刻劃,劇情嘅鋪排,完全堪比文學史詩
睇到呢到已經值回票價
到後面嘅劇情相對冇咁緊湊

老實講,一直對呢套漫畫嘅結局冇expectations

個故事一開始就好清晰
男主角冇可能贏
基友大魔王亦唔會俾佢死
一如其名,烙印戰士
要佢帶住呢個烙印永遠行落去
所以我個人認為結局唔係咁重要
過程好睇足矣
快啲入坑啦
作者有心NTR
因為咁 格斯個仔先會變妖魔
一直覺得成套野個結局關鍵會係格斯個仔
佢出賣哂全部一齊出生入死既團員加老強好兄弟條女已經罪大惡極,無得原諒。佢搞公主自己攞嚟衰唔駛可憐
講番轉頭,到底點解格里弗斯可以用格斯個仔同八爪魚怪去轉生?佢早有預謀用卡思嘉幫佢整一個人形使魔等時機降生?呢段一直都諗爆頭
我估助手應該知道結局不過唔會畫出黎
喺佢眼中 所有人都係踏腳石
格里弗斯同公主段對話講得好清楚,對佢黎想夢想先係最重要
或者係佢心目中鷹之團本身都有一定份量,只係係夢想面前都唔足以令佢動搖
但正因為咁先顯得格斯有幾特別,唯一一個令佢忘記夢想既人

烙印戰士世界第一
呢張好正,唔記得係唔係漫畫入面有
有呀
漫畫真係推介大家入坑睇頭十期,之後可選睇唔睇。

我決定遲d放假番睇
第一次睇個陣最深刻係怪物個啲jj, 勁大條
鳩fing fing
完美世界之卵(八爪魚怪) 本身個任務就係為左生神之手

而加格斯個仔 只係咁岩比完美世界之卵吞左
我記得劇場係佢爬緊上塔頂 中途見到格斯個仔
覺得個仔好可憐 所以吞左個仔
之後就生左格里弗斯

所以格里弗斯應該都唔知自己個身體包含埋格斯個仔
呢個真
可以話係一套有冇結局都冇影響佢地位既作品
或者咁講
去到「蝕」果刻呢套作品其實已經完成左

格斯同格里弗斯既高潮都係呢一刻互射左
再做落去都只係為續而續
我以為係格里弗斯係想將自己既魔力輸入格斯個仔度,等佢變使魔黎轉生,原來唔靠佢一樣轉生到
各位Ching, 剛剛睇完三集劇場版同埋Netflix嗰24集,之後漫畫應該由邊度續睇?thx!
由頭睇
黑色劍士(1-3卷) 黃金時代(4-14卷) 斷罪篇(15-21卷)
然後跳左黃金時代(劇場版)繼續睇落去,TV版唔記得佢CUT左邊part,但以佢既質素你當重新睇過吧啦
最新一話咪話骷髏騎士要幫格斯升級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞