三浦建太郎 / 烙印勇士 追思會

173 回覆
99 Like 3 Dislike
第2首
gut's theme
次次都聽到起哂雞皮
講得好好
右上who?
insert guts' theme before discussion
輕小說有 0 之使魔,算係不過不失
套甲先啱啱開始適應就無下文
感覺開始鋪排打最後大佬.....

點知
格里弗斯目的係獻祭地上所有人族及類人族
神之手係為 "神" 服務
神之手既任務係回收地上所有生靈既力量 , 復活 "神"
FF
岩岩先知三浦走左
雖然一早都預左唔會有結局
最恐怖唔係啲妖魔鬼怪
而係比朋友200%咁出賣
阿勒屍
仲要強姦埋自己條女
唔知會唔會文字版結局出埋
一路都想睇,但知道未完無追
想問睇動畫先,動畫會唔會CUT好多?
漫畫你可以睇頭兩部,之後當佢完左,Sad Ending . . . .

動畫未睇,等其他巴打答
冇睇過最舊(199X年)嗰套動畫所以唔評論

劇場版黃金時代篇-三部曲都算睇得過,雖然漫畫入面唔係呢篇開頭,但以劇情時序黎講劇場版就係開頭

唔建議睇2016年TV版動畫,由頭開始做起,但劇場版做過黃金時代篇所以跳過,之後又CUT左中途既長篇
八成時間都係垃圾3D,剩低兩成唔知為咩而存在既2D
雖然BGM係鷺巣詩郎整,但覺得同烙印戰士唔match
音響監督岩浪美和就繼續用嗰套罐頭音效
可以話成套野都冇野可取
好彩巴打講解,慳番D時間
只有平澤進嘅配樂歌曲先襯托到烙印戰士,直頭入晒腦,一聽就諗起烙印經典畫面
TV版動畫唯一既價值就係有平澤進首灰よ
https://www.youtube.com/watch?v=AjITvchkHFQ
格里弗斯係自作自受,雖然係既定命論,但佢為左成就自己犧牲鷹之團係事實

同埋NTR卡思嘉根本係對格斯既報復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞