[垃圾返工規矩]仆你個街 返工搭架shuttle都有階級觀念 你個額頭鑿住老屎忽呀?

177 回覆
961 Like 10 Dislike
既然就快轉工,洗乜理佢乜鳩階級
話知佢大佬定老細
放工有shuttle上車坐
打破垃圾文化,等班老野唔好覺得自己高高在上
Shuttle bus既然係員工benefit, 咁就全部員工都應該可以享有
珍 大公司如果有投訴冇位坐 咪book多架
你又唔同情況
首先分清楚架shuttle係住客出錢你地痴車坐定點?
其次蝦新人同階級觀念又兩樣野
咁我都都知冇計
只係見到巴打講開我又講下

只不過果次真係勁尷尬
同埋等一班shuttle要成20分鐘 果陣真係覺得好委屈
個個新仔都咁ON9 等人唔上先上車?
如果見有位就上會有咩後果?
不過物管係咁ga啦,永遠地位都係低過住客
因為公司覺得老員工既貢獻比新員工高,所以應該對佢地好 d,合情合理

樓主你可以試下打破佢地觀念,以一個新仔幫公司解決大難題或者賺勁多錢,自然公司高層就會察覺到 “原來新仔或低級員工都咁有用,要對佢地好 d”
讓住客先唔係問題
但成架車有一半同事但就叫新人落車
你唔指明叫乜水落車條氣都順
咁樣明恰新人真係好委屈

比我就話腳痛唔企得
On9 返工定做奴隸
原本個架咪包比佢地
冇當你班低層係人咁解
俾著我死都唔落車,shuttle不嬲先到先得,關咩住客員工事,返工位置閪包員工車係公司責任
真係迫我落車就射波話腳痛要睇醫生
預左唔撈咪拍枱
但果陣想保住份工就要忍下
我都明個委屈 細個做茶記兼職
晏就我地同事食飯 坐左張枱
個場突然爆晒
仲有客想入
老細就叫我地起身比人坐
最後我拎住碟福食同人係後樓梯坐係到食
個下唔知點解悲從中來 飯都即刻食唔落
一個禮拜後quit埋
垃圾, 抵做奴隸, 夠膽上網唱唔夠膽現實出聲
又要鬧又淆底 你都幾廢下 懦弱但又想要尊嚴
冇名都覺得係fake,唔使理
搭架shuttle咁小事都會冇咗份工,份工閪到,同埋物管周圍都有得做啦,東家唔打打西家
其實老屎忽同高唔高級係兩個概念黎
老屎忽唔一定好高級只係做得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞