[垃圾返工規矩]仆你個街 返工搭架shuttle都有階級觀念 你個額頭鑿住老屎忽呀?

177 回覆
961 Like 10 Dislike
話說小弟最近返左份新工 做野地方山旮旯 公司有架shuttle係附近接員工返工放工

一開始話有shuttle都不以為然 去到等車位先知等一架車有分兩條隊

近馬路邊既係高級職員隊 低級職員就排埋花槽邊

咁小弟係廢柴 上車規矩係班老屎忽上先就算條屎忽遲過你到站等車都係要等佢地上晒先 有位剩先到班低級上 話知你早到變遲到啦

開頭等都冇乜野 今日大熱天時30幾度 朝早等車 眼見住班老屎忽條隊冇太陽曬 我地條隊個位就曬到死真係想屌出聲

好 講埋收工啦

怪細佬我唔識規矩 準時收工走人 望住門口已經有架shuttle開住門等人上又冇人上 因為我唔知呢架車個總站係咪岩我 我就企埋一邊(低級隊)等車 等等吓愈來愈多人排我後面 我見冇人上 就問後面個姐姐架車係咪去xxx架? 佢答我係 我就一枝箭標左上車

上到車 心諗終於唔洗有排等時 望住愈黎愈多人上 之後先見個姐姐開始上車 呢個時候我先知 原來就算早過班老野收工 低級員工都要等班老野係開車時間前上晒先 有位剩先到低級上 望住個姐姐上唔到車 但我坐左係到涼冷氣早歸家 真係對唔住個姐姐

總括而言 可能小弟出城冇耐 唔知原來返工等架車都有啲咁既階級觀念 真係嬲爆爆 想知你地返工係咪都係咁 係我大驚小怪? 定話仲有其他不人道仆街規矩分享吓
咩工黎
未遇過咁弱智既規矩
放工我直接同佢講趕住上堂由鳩得佢
濕鳩工 第一日返工知道有老屎忽投訴過冇位坐先有呢個規矩 真係覺得智撚障
傻的嗎?元朗?
九龍 係元朗出黎遲少少都可能比班老野搞到遲到 到左都要等佢地啲人衝刺上左先
辭職啦,垃圾文化
放心 好快又轉工
我初頭都以為好似megabox嗰啲咁 排隊咪排隊 先到先得 點知咁撚智障
Name??
乜9野文化黎
弱智到
咁高級就揸車啦
一係整架高層專車囉
收皮啦
我做過幾間都無呢D咁on9既規矩
點睇都係細公司先有
CLS公司
咁高級唔包多架比佢地?
高層都要坐shuttle
車都冇架又唔搭的士
想知間公司係做咩嘅
等我順利轉工 再爆撚大鳩佢個名
除咗呢樣 冇位坐唔撚識早啲出門口呀
邊間咁撚on9
只可以講 幫濕鳩正苦搞啲大project 所以都咁撚濕鳩
幫得政府必定係老人政治
咁快啲轉
係咪又係工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞