耶穌會周手淫出任天主教香港教區主教 搖L準備做漢奸

354 回覆
198 Like 27 Dislike
hidden嘢嚟 如果唔係我某一個post見某絲打話好怕老鼠所以我係咁reply連鼠 我都唔會發現
激撚死我,作為耶L嘅我覺得非常ashamed
就係呢班仆街法利賽人咁款 對社會不公義唔出聲不單止
仲要助紂為虐
天主教版主禱文有分別架咩?
sor新教聖字堆學校出身我真係唔知
隔離post話佢黃過夏志誠
黃?!睇過?!邊撚到黃
講真,你冇睇內文柒咗喎,我就真係睇唔出佢邊忽奶共定係你認識佢咁不如就分享下咁我就同你一齊屌。但就咁睇 蘋果同眾新聞我就真係睇唔出
用字古雅好多

咁我真係要見識下
佢好似係同湯漢差唔多
紅過湯漢好多,天主教三寶裡面湯漢算最有人性
求貼link
天主經 (文言文)
在天我等父者,我等願爾名見聖。爾國臨格。爾旨承行於地,如於天焉。我等望爾,今日予我,我日用糧。爾免我債,如我亦免負我債者。又不我許陷於誘感。乃救我於凶惡。阿們。
係囉暫時睇好似幾正路
呢個又古得滯

我們的天父,願祢的名受顯揚;願祢的國來臨;願祢的旨意奉行在人間,如同在天上。求祢今天賞給我們日用的食糧;求祢寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣;不要讓我們陷於誘惑;但救我們免於凶惡。阿孟。
其實pastors講嘢不嬲係咁,佢都算係咁;
19/20年好多pastors都係不食人間煙火/各打五十大板咁款
(公教本)
座中南海我等帝者,吾等尊尔号为庆丰。尔党国临格,尔旨承行于天下,如于中国焉。吾等望尔,今日予吾之洗脑教育。尔取泰西之债,如取一带一路之债者。又不我许陷于民主、乃救我于自由,皆因政权、军权、荣耀,悉归于尔,至于永恒,阿习!

(新教本)
我们在中南海的帝,愿人都尊祢的号为庆丰,愿祢的党国降临,愿祢的旨诏行在全球,如同行在中国。
我们日用的洗脑教育,求祢赐给我们。
收西方的债,如同我们收一带一路的债。
不叫我们遇见民主,救我们脱离自由,因为政权、军权、荣耀,全是祢的,直到永远,阿习!

Done
暫時呢條友睇落似各打五十大板嘅中間派
我都淨係識幾個後生嘅pastors,私底下講嘢先係黃到金嗰種
我諗佢哋有protocols 公開場合講嘢點都要中間派啲
始終宗教嘢係和理非底
梁家傑都無點鬧佢 我諗佢至少衰唔過三寶
雖然我覺得夏志誠先係實至名歸
Protestants版:
不叫我們擁有自由,救我們脫離美國,因為香港、台灣、西藏,全是黨的,直到永远,阿刁!
槍桿子、刀把子、錢袋子先係佢哋命脈,有呢啲嘢佢唔愁管唔住台港藏突
我接觸過既耶穌會意大利愛爾蘭神父都好好人,估唔到華人神父當中會出左條咁既仆街
愛爾蘭啲天主教不嬲忠肝義膽 你睇北愛內戰就知
依家人在外國,最諷刺嘅係90年/96年移民過嚟,呼吸自由空氣十幾年,仔女連廣東話都唔識講嘅信徒,把口竟然同班HK藍絲一樣歌頌中國,祖國發展一日千里,暴徒攪亂香港
天主教我不嬲最欣賞就係愛爾蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞