岩岩打左biontech第一針

636 回覆
157 Like 589 Dislike
好似流感咁,散哂
但有d人又無乜反應
病左幾多日?洗唔洗病假?
2日就無事,最好請啦
好 會參考下
打疫苗為左個證書,你估真係防到毒
香港人 esp 連登仔天生怕死
我第二針除左之後一日攰啲之外
基本上冇反應
好似仲少過第一針
第一針打完真係堅攰同埋手臀好似好攰,似未熱身𡁻啞鈴咁
連登仔幾時變得咁怕死?

如果講死亡率,香港打biontech之後死左10個,就當全部都係biontech引起兼即場人體爆炸直接死亡,都係講緊十萬分之一。

十萬分之一既死亡率係咩概念?2004年香港交通意外死亡率係一百萬分之24、2020年香港本底死亡率係十萬分之53。

都唔講英國美國打完之後confirmed case + death case真係明顯大跌。當然,連登仔可以搵到10000000個理由解釋。

即係咁,有人whatever reason覺得想打左針先,有人覺得想睇定啲先。

兩個都冇錯,但唔該唔打針既人唔需要覺得自己好撚醒好似世事都比自己看透。當然打左針都唔代表自己好撚型。

By the way 幅你老母
我都打咗第一針,自己成日接觸小朋友,希望中咗都冇咁辛苦
Between 大家都要有共識係有需要先打,要打都係打BioNTech,所以冇必要講到批鬥座咁一打就屌
建議大家考慮打唔打針時,除咗考慮疫苗副作用外,都要考慮瀬嘢嘅後遺症。

有時間不妨google “long covid”
第二針第二日 全身好痛 頭又痛 不過冇發燒
打科興 = 自殺
話說邊度打針啲人會好手勢啲
update下先 隔左大半日 手臂開始痛
咪好似以前學校打針咁,第一針其實冇乜反應
香港才子(藍營)
駁嘴啦 弱智仔
我兩針都係得手臂痛 但係身邊打咗嘅人都話第二針副作用勁啲
呢個姑娘手勢有關,第一針超痛,舉唔起;但第二針就唔痛,識人就岩岩相反
屌宜家第二針第二日夜晚竟然開始發燒
通常都會
唔係第一晚渣咩
通常係第二日
關咩事
打完第2針超過14日
打第二針你就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞