岩岩打左biontech第一針

636 回覆
157 Like 589 Dislike
1名35歲女子,於荔枝角公園體育館社區疫苗接種中心接種第一劑復必泰後,出現暈眩及胸口感染的症狀,於中午12時47分送往瑪嘉烈醫院,經治療後情況穩定,需留院觀察。其他送院個案於接種疫苗後出現的症狀有胸口不適、全身無力、頭痛、右身麻痹、低血壓、高血壓、胸口痛、血管迷走神經性昏厥、左手麻痹。
我地係派比人睇 影相無人理 你唔好太揚佢都未必知啦
又唔見我上年中
無得咁講既 既然你覺得無事唔會中 咁咪唔好打
上個月尾打第一針,冇乜野,係到夜晚個人少少熱,探熱就37.2。跟手每4個鐘食粒Panadol食一日,第二日就冇野,到第3日隻手已經完全唔痛
打BioNTech都五毛? 我開始亂了
我覺得因為政治立場唔打都可以係合理原因
唔打=幫手拖低接種率=顯示政府認受性低

當然因為健康理由而打都係合理

打同唔打都可以有合理理由
你唔識佢佢5毛
如果連打針都政治行前 咁同政府施政有乜分別
你要知你打完你唔病你都可以係帶菌者
你會唔會搞錯晒d野
打疫苗都要負皮

利申:未打
病毒量低好多啦
我都係

但係你先啱啱打完第二針,我睇好多post都係第二日先嚟料。
so far 成年半 身邊冇一個中招
依家自己去打針 有機會有side effect
冇既好似保險咁 你唔買咪到時比貴d 醫藥費
有買但冇事咪 比多咗錢囉
總之大家最緊要身體健康
依家出發去打第二針biontech聽人講好似第二針反應會勁d
on9仔到時有得去旅行你未又係喊住打
我想知喎
我都唔明 你唔打唔洗入黎撩交鬧 我又無叫人打
依type 人打鹽水都會血管迷走神經昏厥
係biotech trial 試驗都有對照組4 個人打鹽水死左
差唔多有一百人打鹽水後有嚴重副作用
經歷過呢幾年我已經覺得有好多野都離唔開政治,而唔係專登政治行先。而家港共比我嘅感覺係 接受打針=接受佢嘅措施,有溫水煮蛙嘅感覺。會唔會下一步就係健康碼,到時我唔想又妥協
佢都有問我開唔開乜鳩醫療通 我都冇搞 屌 我只係打針
答返你個負9既原因就叫撩交打
你都幾好笑
咁樣同幫政府做promote有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞