[港鐵有圖] 有無人識呢一家四口?? 麻煩幫我同佢地講聲對唔住

439 回覆
1922 Like 129 Dislike
你想我點開佢波?? 佢女人,一家大細四把口。

你正宗講就凶恨,香港現在咁的社會風氣,我年青男人已經預先俾人當唔啱啦
正常人坐個正常位反而要當面講?

唉,算,我預左有人會blame the victim,我唯有息事寧人講對唔住啦。下次我都唔係好敢搭港鐵了。
我有得weak幾個站幾舒服
坐喺度望住佢嬲豬先爽
樓豬唔識享受
正常人坐正常位梗係唔使周圍同人講/掛係牌係身上
但同時亦都唔會咁care身邊啲人講乜bullshit (weak,後生廢青etc.),因為就算真係健康坐落去又點,成件事真係冇問題

我講緊係樓主當時自己覺得自己受氣,人地講兩句就有hard feeling心心不忿咁影人相返黎開post呢個態度
男人老狗自己覺得當下受offense都唔出聲呢下先係問題,成件事根本好小事,就咁講"我腳痛要坐"都解決到 仲可能人地老母會唔好意思say sorry.

不過人地都未必係講緊樓主,可能教緊自己個女咁後生唔好咁weak去坐低
但係樓主就對號入座影9人相擺明講人地成家
根本個家人先係victim
但係張相佢哋個位都離你好遠吓喎
點解覺得佢哋話緊你
是鳩但啦 佢哋一定要坐就搭的士啦屌
當時面向住我講,唔遠啦,係咪一米先叫近???
下次整親記得帶埋鍵盤出街啦
當聽唔到
應佢又話你對號入座 唔係話你 根本無敵
條女咁閪 唔知佢知道咗會點
係,應佢我必輸
唔知咩事以為咁多正皮,入到黎原來單單打打
做乜嘢 你揸扭傷坐咪坐囉
你有權亦都畀咗錢㗎
咁care佢地做乜呀
Btw 個老母個樣都應該幾撚臭閪
當住面單打你,小弟怕醜,受唔住壓力,好想同佢地講聲對唔住,求放過
人地話唔使坐就單打你使唔使咁自卑呀
同埋咁多人坐緊,實係話緊你既

最後就係咁撚小事就想係連登公審人,你都真是太weak了
大家都比左同樣嘅錢,設施使用權係一樣
無,我只係想講聲對唔住,因為我慢左讓位俾佢地
屋企常備一支拐杖
咬柴必備
pin
係喎,後生仔想坐可以帶支拐杖,不過好易俾人告攻擊性
網上凶狠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞