思覺老師 一個時代既沒落

427 回覆
1351 Like 17 Dislike
老師算唔算真正第一代youtuber?
諗起 lunch哥
20年後佢會唔會一樣令人懷念
老師眼窩深 鼻高 算輪廓深個類人
我成日去旺角信和㗎
真心 不如幫老師整個patreon 啦
真係好撚經典
其實執執左佢都係一個成功人士樣黎
食太重藥唔知會唔會變抑鬱
個人清醒後發現自己以前啲片咁撚9
可能睇唔開....
希望佢長命百歲
有冇人睇過佢條xiang gang老ready 以前同個fd一講起就笑到仆街
思覺啟蒙
之前仲見佢係yuotube介紹d咩usb充電風扇,好平又好用之類,講嘢都頭頭是道,不過佢冇以前咁開心喇,類似一個細路出到嚟社會變咗另一個人
精神病好慘
唔好咁黎侮辱思覺
笑 玩得癲唔代表真係開心
你唔知佢未發作嘅時候係點樣 對佢嘅生活造成咩影響

思覺失調先兆及症狀

微妙的轉變
思覺失調的主要症狀包括幻覺、妄想、思想紊亂。不少患者在出現這些症狀之前,會先出現一些先兆或早期病徵。若能及早察覺,對治療及康復有很大幫助。
情緒、生理、思想與行為的多種先兆
情緒上:可能出現多疑、焦慮、易怒以至憂鬱的情況
生理上:可能會有睡眠失調、食慾改變、失去動力及其他身體不適
思想上:可能會感到記憶困難、思想變快或變慢、有一些一般人覺得奇怪的想法或對某些想法過分執著、以及覺得四周的事物出現難以言喻的改變
行為上:可能會對平常喜歡的事提起勁、對社交活動失去興趣、變得退縮或孤僻、以及學業或工作退步等 由於這些先兆往往亦可能出現於其他情況,而且轉變通常緩慢而微妙,因此容易被忽略。

腦內化學物失衡
思覺失調所指的是一組症狀或精神狀況。就如頭痛一樣,這些症狀可以有很多不同的成因──例如睡眠不足、身體疾病、發燒、酒精或藥物濫用、腦部受創等等,都可以引起思覺失調。而一些精神健康問題例如抑鬱症、躁鬱症及精神分裂症等,亦可能令患者出現思覺失調。
邊條片係 “上海老READY”?
希望佢終有一日屌到美麗西
希望佢再出片
感謝分享
今時今日tvg有咩睇,老師年代既po到大輔年代都好正
我睇到個心好撚痛,思覺老師永遠會係我心目中,其實你唔知你自己比左好多歡樂我地既童年,有你既時候其實好美好,你一定可以重新黎過,我地永遠支持你
好似19年拍番片,又無拍新
https://youtu.be/gxThnHRvZX4
淨係搵得返個廣告 上面條片你聽到最後就有
但搵唔返老師笑鳩佢條片
第一個拍片笑大陸文化嘅 youtuber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞