用政府錢學英文 !

133 回覆
24 Like 4 Dislike
John Glenis,唔知係唔係加拿大,
但所有班都係外藉老師教?
唔知點解,呢個level仲有人寫you is
你讀左幾年,而家外藉老師教應該全部聽得明?
係, 全部都係外籍人士

但佢地好多都識講中文 (仲要幾流利下)

因為除咗Upper Intermediate之上, 其他合格大約係50分, 所以大家都會比較hea d讀, 你第一堂睇下幾多人, 上上下會發現越來越小人
笑死我

我初初以為高lv先係鬼佬教, 第一堂見到個鬼佬都有d驚, 不過so far so good, 我本身listening 係比較強
暫時有24個人,係咪聽唔明老師講乜所以走
有聽過d同學仔話收工再上3個鐘好攰,所以返返下無心機

我就寧願一日上哂好過分2日
佢地堂上既listening都幾難,聽得明3,4成,普通傾計,grammar還可以,都唔知係咪報高左一班
都係㗎

平時都要靠自己溫下書咁, 全英環境我覺得先容易學到
你做exercise通常岩幾多?我10條錯7條,但呀sir講完答案就算,
group discuss又係唔理我地,
成個過程好似睇youtube自學咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞