用政府錢學英文 !

133 回覆
24 Like 4 Dislike
坐監個時跟毛ee學英文
我唔單止為升職,仲係為讀上去,純粹business方面既寫作都重要,但全方位好啲,點都好,感謝師兄既回答。同埋而家政府清算中,師兄真係小心啲
如果升職我覺得你可以搵返相關行業嘅Hi dip 讀
其實我都讀緊,完成左大半,希望讀埋個degree,但英文程度太差,驚收我都讀唔掂
degree 對英文嘅要求真係高好多

巴打咁上進係好事
佢地落堂時間真係上到10點?
yes, 3個鐘, break 10分鐘

一般都準時放你走,都知好多放工返學好攰

上堂就好多同學都遲到,始終放工趕過去返學
師兄,hku space收左我,話我可以讀intermediate,
比起introductory,最大分別係邊,我驚我讀唔黎
唔洗太擔心

證明你本身係英文(例如tense noun verbs) 有一定嘅基礎

除咗一般會延續小部分嘅gramma
會多咗學句子structure同speaking
巴打知唔知呢啲班一堂幾多人上,啲人咩年紀多
唔知有無人數限制

越高班越少人
同埋上上下會越嚟越少人

我bb 班本身3X人,上到最後一堂得返6個

年齡乜都有,6X歲都有
尋日上左第一堂(introductory),鬼佬教既,剩係聽得明7成左右
係咪嗰個加拿大鬼佬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞